Candidatul PNG a obţinut 476 de voturi, în timp ce al PSD - 451 de voturi.
Candidatul PNG, Vasile Popescu le-a spus celor peste o sută de alegători veniţi să-l susţină că îşi va face datoria. El a fost felicitat de cel care îi va preda ştafeta, fostul primar Daniel Drumen, care a precizat că se va întoarce la catedră, ca profesor de sport.
Preşedintele Biroului Electoral Judeţean Gorj, judecătorul Ion Stănulescu, şi cei doi candidaţi la fotoliul de primar al comunei Arcani, Vasile Popescu (PNG) şi Daniel Drumen (PSD) au asistat, duminică seară, la numărătoarea voturilor, după ce, la ora 21.00, urnele au fost închise.
Cei doi candidaţi pentru care oamenii au venit pentrua treia oară la vot au venit la numărătoare ca să fie siguri că nu vor fi posibile fraude, în timp ce preşedintele BEJ Gorj este prezent pentru a se asigura că totul decurge conform legii, după ce aici la turul doi a fost scandal.
La Arcani au votat 90 la sută dintre alegători.
Alegerile la Arcani au fost organizate după ce candidaţi PSD şi PNG au obţinut în turul doi acelaşi număr de voturi, respectiv 434.
Candidatul PNG, Vasile Popescu, câştigase iniţial alegerile la o diferenţă de un vot, renumărarea buletinelor ducând la anularea a trei voturi exprimate pentru el şi a altor două ce fuseseră considerate valabile pentru Daniel Drumen, primar PSD în exerciţiu.
Comuna Arcani este cea mai mică din Gorj şi are aproximativ o mie de alegători.
Un nou tur de scrutin s-a desfăşurat, duminică, în patru localităţi din ţară. În comunele Ştefăneşti, judeţul Ilfov, şi Sascut, judeţul Bacău, s-a organizat un nou tur deoarece alegerile au fost anulate pe motiv de fraudă, în timp ce la Poeni, Teleorman şi, respectiv, Arcani, judeţul Gorj, oamenii au mers duminică din nou la vot deoarece candidaţii la Primărie au obţinut acelaşi număr de voturi.
Bacău: Candidatul PIN a câştigat alegerile la Sascut
Potrivit Iolandei Bartolomei, preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 4 Bacău, candidatul PIN Cristinel Bostan a câştigat alegerile la o diferenţă de 327 de voturi faţă de Ioan Răuţă.
În cel de-al doilea tur de scrutin organizat la Sascut s-au confruntat Cristinel Bostan (PIN) şi primarul în funcţie Ioan Răuţă (PSD), iar candidatul PIN a câştigat alegerile la o diferenţă de cinci voturi faţă de primarul în funcţie.
În urma rezultatului votului, PSD a făcut mai multe contestaţii la Biroul Electoral Judeţean, reclamând fraudarea alegerilor cu ajutorul urnei mobile, iar BEC a decis anularea celui de-al doilea tur de scrutin şi organizarea unor noi alegeri.
Un nou tur de scrutin s-a desfăşurat, duminică, în patru localităţi din ţară. În comunele Ştefăneşti, judeţul Ilfov, şi Sascut, judeţul Bacău, s-a organizat un nou tur deoarece alegerile au fost anulate pe motiv de fraudă, în timp ce la Poeni, Teleorman şi, respectiv, Arcani, judeţul Gorj, oamenii au mers duminică din nou la vot deoarece candidaţii la Primărie au obţinut număr egal de voturi.
Candidatul PNG Anghel Rababoc a câştigat alegerile la Ştefăneşti
Candidatul PNG Anghel Rababoc a fost declarat ales pentru atribuirea mandatului de primar la Ştefăneştii de Jos, potrivit unui comunicat al BEC.
Totodată, BEC a anunţat şi rezultatele alegerilor organizate, duminică, în circumscripţiile electorale Poieni (judeţul Teleorman), Arcani (judeţul Gorj) şi Sascut (judeţul Bacău).
Astfel, la Poieni a fost declarat ales candidatul Ion Dincă (PDL), care a obţinut 924 de voturi, în timp ce contracandidatul său Gheorghe Ene (PSD) a primit 916 voturi.
Alegerile pentru Primăria Arcani au fost câştigate de Vasile Popescu (PNG), cu 476 de voturi, contracandidatul său Daniel Drumen (PSD) obţinând 451 de voturi.
La Primăria Sascut a fost declarat ales candidatul PIN Cristinel-Costel Bostan, acesta obţinând 2980 de voturi. Candidatul Ioan Răuţă (PSD) a obţinut 2657 de voturi, a anunţat BEC.
În perioada următoare, BEC va publica în Monitorul Oficial rezultatele oficiale ale alegerilor autorităţilor administraţiei publice locale.
Localnicii din Ştefăneştii de Jos au votat, duminică, în cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor locale, pentru că Biroul Electoral Central a anulat alegerile de aici din 1 iunie, după ce s-a constatat că unui mare număr de alegători le-a fost îngrădit dreptul de a vota, ceea ce a fost de natură să modifice rezultatul alegerilor şi atribuirea mandatelor.
Astfel, primul tur de scrutin a fost reluat în 15 iunie, dar niciunul dintre candidaţii la primăria din Ştefăneştii din Jos nu a obţinut majoritate de voturi.
În cel de-al doilea tur s-au confruntat candidatul PSD, Aurel Pârvu, şi candidatul PNG, Anghel Rababoc. Conform datelor centralizate la Biroul Electoral Central, la primul tur, din 15 iunie, Rababoc a primit 1.661 de voturi, iar contracandidatul său - 1.425 de voturi.
Purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Central, Marian Mihuleţ, a declarat pentru MEDIAFAX că BEC-ul nu va anunţa rezultate parţiale pentru votul de duminică, ci doar rezultatele finale, care vor fi disponibile în cursul zilei de luni.
Un singur incident s-a înregistrat, duminică, în procesul electoral de la Ştefăneştii de Jos. Doi veri, cu simpatii politice diferite, s-au luat la bătaie, duminică dimineaţa, într-un bar.
Incidentul s-a petrecut în jurul orei 8.30, când Tudor Ionuţ J., de 29 ani, şi Nicolae J., de 31 ani, fiecare simpatizat al altui partid politic, nu s-au înţeles care dintre ei să-şi ducă bunicul la vot şi s-au luat la bătaie într-un bar din localitate.
Cei doi au fost amendaţi de poliţişti, pentru tulburarea liniştii publice, cu câte 500 de lei, dar niciunul nu a vrut să depună plângere împotriva celuilalt, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Ilfov, Elena Bucur.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu