<@VALERIU_TABARA> bibliotecaru; In primul rand, printr-un pragmatism mai mare, poate si o experienta poltiica mai buna, o politica mai echilibrata intre economic si national.
...
...
...
...
<@VALERIU_TABARA> In politica esti si elev si profesor, asa cum esti si-n profesie. Cine crede ca ramine sau este numai profesor, greseste amarnic fata de el insusi si risca plafonarea, risca sa nu inteleaga mersul lumii la un moment dat.
...
...
...
...
<@VALERIU_TABARA> bibliotecaru; Daca nu ma insel, sunt peste 50 de initative legislative. Se pot consulta pe site-ul Camerei Deputatilor, am peste 200 de luari de cuvant, de mii de amendamente facute la divers legi, si-mi face placere sa pareticip la dezbaterea unor legi extrem de grele, dar absolut necesare pt reglementarea unor situatii din soc. romaneasca.
<@VALERIU_TABARA> bibliotecaru; DA, am fost si sunt un cetatean roman cu o anumita tenta nationalista si ma refer aici la ceea ce inseamna patrimoniu national, care da identitate nationala, la conservarea acestui patrimoniu, la sustinerea cetatenilor romani si a romanilor in general, pentru gestionarea propriilor lor valori.
<@VALERIU_TABARA> Cred sincer ca romanii se pot inscrie in marile civilizatii europene si mondiale prin istoria lor si prin ceea ce au facut pana acum
<@VALERIU_TABARA> Oricum, inaintea internationalismului, sta nationalismul de buna calitate, si nu cel extrem.
...
...
...
...
...
<@VALERIU_TABARA> bibliotecaru; Sunt multi politicieni care doresc in activitatea lor sa faca binele Romaniei. A se vedea in acest sens, modul cum se voteaza, de catre toti membrii Parlaemntului, indiferent de partid, legile care privesc integrarea europeana si relatiile noastre internationale. Cred insa ca membrii partidelor politice care se gasesc in sistemul organismelor alese, trebuie sa aiba mai mare libertate din partea partidelor, in a se exprima.
...
<@VALERIU_TABARA> bibliotecaru; Este un buget al MApN, pe care-l aproba Parlamentul, dupa ce, in prealabil, acesta este discutat in comisiile de specialitate ale Parlamentului Romaniei. Orice serviciu secret are si cred ca trebuie sa aiba surse cu care sa lucreze atunci cand sunt probleme deosebite.
<@VALERIU_TABARA> bibliotecaru; Nu pot sa comentez, pt ca nu cunosc problema, decat ceea ce se spune in mass media. Trebuie sa astept si alte informatii pt a ma pronunta.
...
<@VALERIU_TABARA> bibliotecaru; pentru ca, din pacate, negocierea pe capitolul 7-agricultura, inclusiv cota de lapte, a fost facuta neprofesionist si nu a tinut seama de posibilitatile reale ale Romaniei.
<@VALERIU_TABARA> bibliotecaru; sper ca responsabilii politici ai ministerului Agriculturii si ai Guvernului roman sa faca demersurile necesare pt a corecta deficientele cotei de lapte, cu oficialii de la Brussel
...
<@VALERIU_TABARA> bibliotecaru; speram ca nu. Trebuie insa corelata colectarea laptelui cu dezvoltarea unor microunitati de prelucrare si-n acelasi timp, de promovare in piata, astfel incat, cistigatorul de profit sa nu fie comerciantul, ci producatorul si consumatorul roman.
<@VALERIU_TABARA> In acest moment, pe piata laptelui, cele doua categorii de cetateni pierd. Si acest lucru este dezastruos pt domeniul respectiv.
...
<@VALERIU_TABARA> bibliotecaru; cred ca exista exagerari. cred ca trebuie sa-i ajutam pe ciobanii romani sa-si doteze stanele si-n special spatiile pt depozitarea laptelui, pentru prelucrare si mai ales pt protectia produselor finite.
...
<@VALERIU_TABARA> asteptam pt acest lucru citiva tineri specialisti, care sunt la aceasta data, la studii si specializare in SUA, si al caror obiect de studiu sunt produsele traditionale, inclusiv branzeturile.
<@VALERIU_TABARA> bibliotecaru; cred ca e necesar sa fie asigurata sursa de apa si sigur, daca e posibil, si faianta. Dar nu sunt determinante in calitatea produselor, realizate din exploatarea oilor sau a altor animale. Sunt un cunoscator bun al problemei.
<@VALERIU_TABARA> bibliotecaru; as adauga. Sterilitatea nu inseamna intotdeauna sanatate.
...
...
...
<@VALERIU_TABARA> bibliotecaru; Copiii mei si nepotii mei sunt instruiti intr-un astfel de mediu, apreciaza ce se produce in aceasta tara si, ca urmare, fiul meu avocat, desi a avut o oferta tentanta in SUA, a ramas in tara. Tocmai pt a trai si cu bunele si cu relele de aici, de la noi.
<@VALERIU_TABARA> bibliotecaru; Tulnicaresele de la Avram IAncu. Din pacate, o fac rar. Si numai la evenimentele de pe muntele Gaina sau cu alte ocazii culturale din Apuseni.
...
<@VALERIU_TABARA> bibliotecaru;corect. nelinistera duce la progres si la rtealizari multiple ale unei persoane, mereu preocupata de ceva.
<@VALERIU_TABARA> biblotecarul; Si pt mine inseamna la fel, dar mai mult decat atat. Nu este suficient sa fii numai roman.
<@VALERIU_TABARA> bibliotecaru; VA asigur ca la aceasta problema nu ne gandim doar zece minute si este in plina realizare in diverse domenii, precum cel al cercetarii agricole din agricultura, in care dorim sa inmagazinam tot ceea ce s-a facut pina acum in cercetarea romaneasca. O cercetare de peste 150 de ani,. Acelasi lucru trebuie sa-l facem in toate domeniile. Atunci am putea spune ca ne cinstim cele trei culori, dar si pe noi insine
<@VALERIU_TABARA> bibliotecaru; Cunosc extrem de bine tt situatia si lucram la un proiect de lege pt a rezolva aceasta problema in care elementul esential este patrimoniul care trebuie sa raspunda pt realizarea tematicilro de cercetare si nu altor interese, ca pina acum.
...
<@VALERIU_TABARA> Multumesc tuturor. La revedere
(discuţia completă, şi cu ceilalţi participanţi la discuţie, o puteţi găsi AICI)
Vă asigur că domnul Tabără îmi este simpatic încă de când domnia sa era un apropiat al naţionalismului. Ştiu că este un bun specialist în agricultură, totuşi domnia sa este un om cu o expertiză vag folosită de clasa politică. Mai ştiu că dorinţa domniei sale de a impune cultura română este sinceră şi permanentă. De ce atunci agresivitatea vădită? Pentru că, din păcate, chiar şi politicienii buni trebuie să primească un imbold pentru a evolua la randament aproape de maxim. De atunci s-a rezolvat problema cotei de lapte prin neacordare către cei care nu au condiţii de exploatare conform normelor europene. În rest...
Valeriu TABĂRĂ
Curriculum Vitae
Curriculum Vitae
Date biografice:
- Data şi locul naşterii: 1 iulie 1949, Sălciua, judeţul Alba;
- Starea civilă: căsătorit, doi copii; soţia - Tabără Silvia; copii - Cocheci Eugenia Valeria, Tabără Cosmin Gabriel.
Studii şi specializări:
- 1968 - 1973 - Facultatea de Agronomie Timişoara;
- 1984 - doctor în agronomie;
- 1998 - medalia de argint FAO;
- 1998 - cetăţean de onoare a comunei Făget;
- 2002 - cetăţean de onoare a comunei Vetel - Hunedoara;
- 1993 - medalia Parlamentului Latino-American;
- 1996 - prezent - profesor universitar.
Activitate profesională:
- 1973 - 1977 - cercetător la SCA Lovrin jud. Timiş - în laboratorul de genetică şi ameliorarea cânepii dioice;
- 1977 - prezent - cadru didactic Facultatea de Agronomie Timişoara (asistent, şef lucrări, conferenţiar, profesor);
- 2001 - prezent - în paralel cu activitatea de învăţământ am condus activitatea de cercetare din cadrul laboratoarelor de ameliorarea grâului şi cânepii dioice;
- director de proiecte de cercetare cu CNCSIV, unitatea de management a Băncii Mondiale, firma MONSANTO;
- vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Muntelui.
Funcţii, activităţi într-un partid politic:
- 1992 - 1997 - vicepreşedinte PUNR;
- 1997 - 2001 - preşedinte PUNR;
- 2002 - membru PD - vicepreşedinte PD Timiş; membru BPN PD.
- 1992 - 1996 - deputat de Timiş;
- 1994 - 1996 - Ministru al Agriculturii;
- 1996 - 2000 - deputat de Timiş; preşedinte al Grupului interparlamentar român; vicepreşedinte al Comisiei de agricultură din Camera Deputaţilor.
Funcţii, activităţi într-o organizaţie sindicală, patronală etc.:
- 1985 - 1989 - preşedinte sindicat Facultatea de Agronomie.
Funcţii, activităţi într-o organizaţie din administraţia publică centrală sau locală:
- 2004 (iun-dec) - consilier judeţean PD CJ Timiş;
- 2001 - 2002 - membru în Consiliul Prefecturii Timiş;
- 2004 - prezent - prorector al Universităţii de Ştiinţe Agricole a Banatului din Timişoara.
Funcţii, activităţi parlamentare anterioare:
- Şef grup parlamentar 1992 - 1994;
- Şef grup parlamentar 1996 - 1998;
- Preşedinte al Grupului Român al Uniunii Interparlamentare.
Funcţii, activităţi în alte organizaţii naţionale:
- membru corespondent al ASAS 2004 - prezent;
- vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Muntelui 2002 - prezent;
- membru al Academiei Oamenilor de Ştiinţă 1992 - prezent;
- membru al Asociaţiei Generale a Inginerilor din România 2001 - prezent;
- vicepreşedinte al Asociaţiei pentru Consultanţa şi Agricultura Montana CIBINUL 2004 - prezent;
- preşedinte de onoare al Asociaţiei "Avram Iancu".
Activitate civică:
- Consilier al Prefecturii Timiş 1991 - 1992;
- Consilier judeţean Timiş;
- membru de onoare a Clubului Specialiştilor Agricoli din jud. Timiş.
Activitate publicistică, ştiinţifică, în foruri academice:
- membru corespondent al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice;
- membru al Asociaţiei Generale a Inginerilor din România;
- vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Muntelui din România:
- membru al Comisiei ASAS de Montanologie;
- 200 lucrări ştiinţifice şi de specialitate publicate;
- cursul de fitotehnie "Plante tehnice" ca singur autor;
- 4 cărţi în colaborare;
- 6 cărţi cu caracter tehnic.
Distincţii, decoraţii:
- asistent universitar evidenţiat;
- medalia de argint FAO;
- medalia Parlamentului Latino-American;
- cetăţean de onoare a comunei Făget;
- cetăţean de onoare a comunei Vetel;
- cetăţean de onoare a oraşului La Paz capitala Boliviei.
Alte activităţi:
- cercetare şiinţifică; coordonator de activităţi de cercetare de la Laboratoarele de ameliorarea grâului şi a cânepii de la SCDA LOVRIN - conducător.
Birouri parlamentare:
- Sediul PD Timişoara, jud. Timiş;
- tel: 0256 492 678.
Eu îi urez "La Mulţi Ani!" domnului Tabără, România are nevoie de domnia sa în cadrul politicii reale.
3 comentarii:
La multi ani ii urez si eu.
Acum vine supararea: chiar nu inteleg nimic din ``interviul`` cu care se deschide acest material. Ce inseamna @ si < sau > ? Trebuia cumva sa fie vreun ``a href`` pe acolo ? Altminteri interviurile se pot consemna simplu astfel: R de la reporter si V.T. de exemplu in cazul nostru.
La un moent dat aveţi un link numit AICI
Este vorba despre un interviu de tip CHAT.
@ în faţă indica că este în cadrul chatului pe poziţie de administrator, adică că putea să folosească cuvinte precum "popular" fără să primească un ban.
Între semnele mai mic mai mare se află nick-ul.
*moment
Trimiteți un comentariu