miercuri, iulie 16, 2008

Războiul Birchall Udrea provocat de "ura de clasă" a suporterilor


O ştire petrecută sub ochii mei şi cu participarea mea. Părerea mea, care am văzut totul în LIVE, este că doamna Udrea a fost greşit înţeleasă. Iată cum a ajuns ştirea pe MEDIAFAX.
Birchall se războieşte cu Udrea pentru o postare pe blog
Şeful Departamentului Educaţie al PSD, Ana Birchall, susţine, într-un comunicat, că secretarul executiv al PDL Elena Udrea a atacat-o pe blogul personal, unde, în replică la o postare elogioasă despre colega sa social-democrată, Udrea declară că nu o cunoaşte pe aceasta.

Într-o postare pe blogul Elenei Udrea, un vizitator scrie că "Ana Birchall are defectul de a fi apărut foarte puţin pe televizoare, dar este înzestrată cu un sharm aparte şi are din belşug «acea charismă care subjugă» electoratul".

"În plus are o cultură generală deosebită, mult peste nivelul obişnuit al politicienilor. A absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Yale, din SUA cu calificative excelente, motiv pentru care a fost angajată imediat şi a lucrat ca avocat la una dintre cele mai importante firme de avocatură din America. Bănuiesc că se poate compara cu un cadru didactic de la o universitate particulară din România, nu?", scrie vizitatorul despre Birchall.

În replică, Elena Udrea scrie că slăbiciunile fiecăruia nu se discută şi că nu o cunoaşte pe "doamna" la care acesta se referă.

"Dar, vă anunţ, pentru că sunteţi tare neinformat, că doamna Birchal este colega mea de la Universitatea Cantemir, având acelaşi grad didactic, lector. Deci tot la o universitate particulară", adaugă Udrea.

La rândul său, Birchall a remis, miercuri, un comunicat intitulat "Doamna Udrea atacă bărbăteşte, pe blog!".

"Deranjată, probabil, că respectivul pomenea de studiile mele de drept făcute la Yale University din Statele Unite, doamna Udrea m-a redus rapid la condiţia de individ nebăgat în seamă spunând că nu mă cunoaşte. Chiar dacă e greu de crezut că o doamnă atât de familiarizată cu lumea politică nu ştie cine sunt, afirmaţia domniei sale nu m-ar fi deranjat câtuşi de puţin dacă s-ar fi oprit aici", susţine Birchall.

Ea menţionează că, în fraza imediat următoare, Elena Udrea "îşi aminteşte brusc" că sunt colege şi că predau la aceeaşi facultate.

"«Minciuna stă cu preşedintele Norvegiei la masă», ar fi spus Vlahuţă dacă ar fi cunoscut-o pe doamna Udrea. Însă nici măcar acest neadevăr nu m-ar fi făcut să-i răspund, dacă doamna atât de celebră a politicii româneşti n-ar fi insinuat că studiile mele de la Yale sunt o apă de ploaie din moment ce am ajuns să predau la o universitate particulară din România şi sunt egală în grad didactic cu domnia sa", mai declară Ana Birchall.

Birchall precizează că nu o interesează cum a făcut Udrea carieră universitară şi precizează că pe ea nu obţinerea gradelor universitare a adus la Universitatea Cantemir, ci faptul că, la momentul respectiv, a fost singura facultate care a avut deschiderea să introducă un curs special despre procedura insolvenţei.

Postările de pe blogul lui Udrea referitoare la Birchall sunt din 12 iulie şi se regăsesc într-un şir de peste 600 de comentarii.

Am încercat să selectez acea discuţie dusă pe blogul doamnei Elena Udrea. Sper că nu am sărit, din neatenţie, nimic esenţial:

# IONHUT Says:
July 12th, 2008 at 3:15 pm
http://www.inpolitics.ro/Blog/dannecea/art/24118/Elena-Udrea-si-esecul-democratiei-portocalii.html

# Bibliotecaru Says:
July 12th, 2008 at 3:36 pm
Acel articol se vrea simpatic şi pamfletar. Nu face însă decât să prelucreze informaţii vechi şi, uneori, greşite. Articolul pamfletar trebuie să aibă un element inedit, măcar o abordare care să scoată în relief un lucru ştiut dar nu foarte băgat în seamă.
Cred că doamna Udrea a spus de foarte multe ori că nu este din Pleşcoi, numai eu am auzit-o de cam 5 ori.
Din câte am înţeles, articolul este scris de un jurnalist, licenţiat în filosofie. M-aş fi aşteptat de la domnia sa să abordeze mai în profunzime implicaţiile negative pe care le provoacă politica inadecvată conceptului de democraţie. Totuşi… nu s-a întâmplat asta. Aş recomanda autorului acelui articol să îşi extragă scrisul mai mult din raţional decât din furie pentru ca scrierea domniei sale să aibă implicaţii pozitive în viaţa socială. Furie avem destulă cu toţii.

# IONHUT Says:
July 12th, 2008 at 4:20 pm
Desigur Bibliotecarule ca articolul scris de filosof are unele greseli, in special faptul ca duduia Udrea nu-i din Plescoi si deci n-are niciun fel de treaba cu carnatii.Dar eu te rog sa-mi spui , inafara de faptul ca se foloseste de farmecele feminine lasate de natura, inafara de fasptul ca a fost si este in preajma Marelui Presedinte, inafara faptului ca a participat la conspiratia biletelelor-bagata tot de Presedintele Meu in scenario, inafara faptului ca a avut prestatii foarte modeste pe la unele televiziuni-spunand nimic despre nimic, inafara faptului ca posteaza pe blogul personal articole anoste, care sustin legende gen Traian Boc, inafara faptului ca famelia sa a fost si este amestecata in afaceri cu statul,inafara faptului ca-si urmareste asiduu rezolvarea propriilor probleme, te rog sa-mi spui si mie ce merite deosebite are aceasta doamna blonda pentru care a primit functia respectiva din PDL, ce beneficii a avut partidul de pe urma sa si in general cu ce merite ori talente de ordin politic a inzestrat-o natura astfel incat sa para “mai cu motz” decat oricare alta doamna.Spre exemplu, comparativ cu d-na Ana Birchall de la PSD.Suporta oare comparatia ?
Raspuns Elena Udrea
Pot sa va raspund eu? Cand vorbiti de afaceri cu statul, va rog sa le nominalizati si sa aveti si alte argumente decat acelea ca le-ati citit in anumite ziare. O sa vedeti ca veti fi intr-o mare incurcatura, pentru ca familia mea nu face afaceri cu statul. Apoi, chiar daca ar fi asa, aceste afaceri s-au facut datorita prezentei mele in politica? Care este legatura mea? Asa cum am mai scris, nici parintii nu raspund total pentru faptele copilului lor, nicidecum sotia pentru sot. Doi, va intrebati de ce as merita eu functia de secretar executiv al partidului. Va anunt, pentru ca sigur nu stiti, ca sunt unul din cei 14 secretari executivi ai PDL. De asemenea, mai sunt si 20 de vicepresedinti, care sunt mai mari in functie. Deci, eu sunt unul din 40 de membri din conducerea patidului. Imi puteti spune daca ii cunoasteti pe ceilalti 39? Sau macar pe ceilalti 13 secretari executivi? Dac nu stiti cine sunt, inseamna ca totusi merit functia aceasta. Pe mine ma cunoasteti!

# Bibliotecaru Says:
July 12th, 2008 at 4:56 pm
@ IONHUT
Politica nu suportă comparaţii, cum ar fi cea dintre Elena Udrea şi Ana Birchall. Ca să faci o comparaţie dintre entitatea A şi entitatea B, ai nevoie de un spaţiu de valori ordonate după un înţeles de tipul mai mare şi mai mic. Politica nu are aşa ceva, cel puţin în România şi în acest moment. Singura posibilitatea de a măsura un politician este rezultatul politicii sale, adică popularitatea şi capacitatea de a aduna voturi. Nu spun că aşa este bine, din păcate astăzi asta este singurul mod de a măsura calitatea politică a cuiva. Din acest punct de vedere, Elena Udrea este cu mult mai populară, mai cunoscută şi dezvoltă un apetit pentru vot mult mai mare decât Ana Birchall, de altfel Ana Birchall este un personaj destul de puţin cunoscut chiar printre membrii şi simpatizanţii PSD. Anei Birchall îi lipseşte carisma care subjugă, element prezent la Ion Iliescu, Traian Băsescu, Elena Udrea, Silviu Prigoană… Sincer nu cunosc prea multe despre Ana Birchall, doar că se aude câte ceva despre pregătirea domniei sale pentru o ascensiune în cadrul ministerului Educaţiei. În rest…
Doamna Elena Udrea până acum nu a demonstrat decât prestanţa politică (dat fiind că nu a ocupat până acum un post în Parlament sau Guvern) şi faptul că stăpâneşte pe cel căruia îi acordă un interviu (cum se spune în box, ocupă centrul ringului). Sunt calităţi importante, dar cred că se poate şi mai mult. Şi eu cred că domnia sa ar trebui să se dedice unui domeniu în care să câştige, în timp, un nivel de expertiză.
Şi de la Ana Birchall aştept mai multe.

# Bibliotecaru Says:
July 12th, 2008 at 6:44 pm
Nici eu nu mai ştiu decât alţi doi secretari executivi, domnul primar Gheorghe Falcă şi doamna Roberta Anastase. Parcă (nu ştiu sigur) este şi domnul Mircea Toader.
:)
Raspuns Elena Udrea
Adica imi dati dreptate?

# Bibliotecaru Says:
July 12th, 2008 at 7:12 pm

@ Elena Udrea
Citiţi Bibliotecaru Says: July 12th, 2008 at 4:56 pm
Am zis acelaşi lucru, instrumentul de măsură a succesului politic este astăzi carisma (tradusă în gradul de popularitate) şi potenţialul de a câştiga voturi.
Raspuns Elena Udrea
Citisem. Asa este, politicianul se masoara in voturi, pe care nu le obtine neaparat pentru ca este un bun profesionist. Ba as putea spune ca arareori se intampla asa. Am inteles tarziu ca oamenii voteaza dupa cum plac sau nu o persoana, dupa cum cineva le inspira sau nu incredere. Pana la urma, cred ca este corect. Politician inseamna altceva decat profesionist intr-un domeniu. Inseamna sa poti sa ii convingi pe oameni sa se lase reprezentati de tine.

# IONHUT Says:
July 12th, 2008 at 6:10 pm
Bibliotecaru
Ana Birchall are defectul de a fi aparut foarte putin pe televizoare, dar este inzestrata cu un sharm aparte si are din belsug “acea charisma care subjuga” electoratul.In plus are o cultura generala deosebita , mult peste nivelul obisnuit al politicienilor.
A absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Yalle, din SUA cu calificative excelente, motiv pentru care a fost angajata imediat si a lucrat ca avoct la una dintre cele mai importante firme de avocatura din America.Banuiesc ca se poate compara cu un cadru didactic de la o universitate particulara din Romania , nu ?
Oricum , singurul sau defect este ca nu s-a bulucit prea des pe sticla tv.
Raspuns Elena Udrea
Slabiciunile fiecaruia nu se discuta, mai ales ca eu nu o cunosc pe doamna la care va referiti. Dar, va anunt, pentru ca sunteti tare neinformat, ca doamna Birchal este colega mea de la Universitatea Cantemir, avand acelasi grad didactic, lector. Deci tot la o universitate particulara. V-am raspuns si mai jos.

# Bibliotecaru Says:
July 12th, 2008 at 6:24 pm
@ IONHUT
Expunerea la TV, expunerea publică, este o parte importantă a vieţii politice. Poţi să fi cel mai tare din parcare, dacă nu te cunoaşte decât mama şi tata, degeaba ei cele mai tari capacităţi. Repet, eu nu o ştiu pe doamna Ana, deja domnia sa are un handicap pentru că eu nu o ştiu. Înţelegeţi despre ce vorbesc? Eu aştept de la domnia sa să-şi dovedească public capacităţile despre care vorbiţi. După cum am mai spus nu sunt canalizat pe un curent politic, politica îmi place mai mult din punct de vedere al filosofiei aplicate decât din cel al patimii.

# IONHUT Says:
July 13th, 2008 at 7:39 am
http://stiri.rol.ro/content/view/134977/2/


2 comentarii:

Tix spunea...

Si uite asa ajung ele ministrese, vedete si intelectuale.
Sex Oral cu Ana Birchall

Sa sugeti ... toti - Ana Birchall

Vreti sa credem ca daca nu ar fi fost adevarat ar fi tacut 3 zile? Sau o fi avut saraca fata gura plina?

Bibliotecaru spunea...

Nu am să vă şterg comentariul pentru că nu cred în cenzură, dar comentariul pe care îl faceţi vă situează undeva foarte, foarte jos.