marți, iulie 15, 2008

SRI: Premierul, informat despre capabilităţile de gestionare a situaţiilor de criză teroristăSRI: Premierul, informat despre capabilităţile de gestionare a situaţiilor de criză teroristă (Imagine: Mediafax Foto)
SRI precizează că, în cadrul vizitei de marţi a premierului Tăriceanu la sediul instituţiei, directorul George Maior i-a prezentat acestuia stadiul transformării Serviciului, în vederea atingerii parametrilor de performanţă care să permită asigurarea unui intelligence de calitate Guvernului.

Într-un comunicat de presă, Serviciul Român de Informaţii menţionează că, marţi, premierul Călin Popescu Tăriceanu a făcut o vizită la sediul SRI, ocazie cu care a vut o întâlnire cu membrii Consiliului Director al Serviciului.

"În cadrul discuţiilor, directorul SRI, George Cristian Maior, i-a prezentat premierului stadiul transformării Serviciului Român de Informaţii, în vederea atingerii parametrilor de performanţă care să permită asigurarea unui intelligence de calitate Guvernului României, instituţie care se situează între cei mai importanţi beneficiari ai informaţiilor de securitate naţională", se arată în comunicat.

SRI menţionează că "schimbul de opinii care a avut loc în cadrul întâlnirii a fost apreciat ca deosebit de util de către participanţi, din perspectiva adaptării permanente a resurselor informaţionale ale instituţiei la nevoile reale ale beneficiarilor de informaţii".

În acelaşi timp, comunicatul de presă al Serviciului Român de Informaţii anunţă că "ministru a fost informat în legătură cu capabilităţile instituţiei de gestionare a situaţiilor de criză teroristă şi a vizitat Centrul de Situaţii al Serviciului Român de Informaţii (SitCen)".

Premierul Călin Popescu-Tăriceanu a făcut, marţi, o vizită la sediul Serviciului Român de Informaţii, la invitaţia conducerii instituţiei, unde a fost informat despre activităţi desfăşurate de SRI în planul siguranţei naţionale, au declarat agenţiei MEDIAFAX, în cursul zilei de marţi, surse oficiale.

"Discuţia a durat aproximativ două ore. O astfel de întâlnire a avut loc în urmă cu o săptămână şi la Guvern, atunci participând şi conducerea SIE", au afirmat sursele citate.

Primul-ministru a fost însoţit de şeful Cancelariei, Dorin Marian, şi de consilieri de stat.

Informaţia a fost confirmată ulterior de Guvern, printr-un comunicat de presă.

Niciun comentariu: