sâmbătă, iulie 19, 2008

Vrancea: Agricultorii nu dispun de suficiente combine


Ţăranii din judeţul Vrancea riscă să nu îşi poată recolta toate cerealele anul acesta, transmite corespondentul AMOS News.

Reprezentanţii Direcţiei de Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Vrancea susţin că zeci de agricultori riscă să nu îşi poată treiera cereralele din cauza lipsei de combine agricole.

Ion Marin, purtătorul de cuvânt al DADR Vrancea susţine că primăriile din judeţ ar trebui să aibă în dotare astfel de combine pentru a veni în spijinul ţăranilor.

„Ne confruntăm cu mari probleme în ceea ce priveşte adunatul recoltei de pe câmp pentru că există un număr foarte mic de combine agricole. Aceste utilaje sunt destul de scumpe şi ţăranii nu îşi permit să facă astfel de investiţii. Ar fi normal ca pimăriile să aibă în dotare astfel de utilaje, pentru că în alte judeţe, instituţiile locale au făcut achiziţii de acest gen“, a precizat inginerul Ion Marin, purtătorul de cuvânt al DADR Vrancea.

În Vrancea sunt câţiva agricultori care au combine agricole însă ţăranii au făcut deja liste de aşteptare pentru ele. (Nicoleta Epure - AMOS News)

http://www.primariacraiova.ro/pcv/gallery/Muzee-etnografie/Plug-de-lemn-s.jpg

Niciun comentariu: