vineri, decembrie 21, 2007

21-22 Nimic nu e, încă, în noi

2 comentarii:

Aya spunea...

DOAR ?) UN IPOTETIC SCENARIU (atentie la Poiana Brasov) ???

Ioan Rus si-a dat demisia din functia de presedinte al PSD Cluj (neformulandu-si, insa, intentia de a parasi functia de vicepresedinte al PSD- pe un criteriu pe care l-am putea numi, regional).

Dupa aproximativ o saptamana, Vasile Blaga de la PD (ca si Ioan Rus, membru al Republicii de la Cluj, unde relatiile sunt transpartinice) si-a programat, in prima parte a dupa amiezii, la Bucuresti, o intalnire cu membri foarte influenti ai societatii civile (plasati, ca orice forta reala a acestui interesant segment, in zone putin vizibile).

Intalnirea a fost programata la o zi dupa sedinta Comitetului Executiv al PSD- Caras Severin si exact in ziua in care fusese programata sedinta Consiliuluii Judetean Caras Severin (la ora 15,00- dar, dupa cum s-a aflat, la ora 13,00, prin secretara, a fost contramandata).
Interesant este ca despre Ion Mocioalca (lider al PSD caras Severin) s-a spus ca ar fi plecat, in mare graba, catre Bucuresti, unde fusese convocat!

Seara, dupa acea intalnire programata a lui Vasile Blaga (PD si membru al Republicii de la Cluj) s-a spus ca Ion Mocioalca (PSD) ajunsese la Patulele (comuna sa natala, din Mehedinti). Aparent, pentru a petrece sarnbatorile in familie (asa cum afirmase si Prostanacul ca va face!).
Patulele se afla la mica distanta de Vanju Mare- care desemneaza o “arie” ce nu are nevoie de recomandari, fiind celebra.
Ca atare, nu ar mira pe nimeni daca ar afla ca, “intamplator”, acolo au ajuns, inainte de Craciun (sau, de ce nu, chiar pentru a petrece aceasta superba Sarbatoare crestina) diversi politicieni. Unii de la PSD, sa zicem, Mehedinti, unii de prin alte judete (unii, apropiati ai lui Mocioalca; nu s-a aflat cu exactitate unde va petrece Sarbatorile Sarbu de la PSD Timisoara- caruia Mocioalca ii este credincios supus!; numitul Sarbu este membru al Republicii de la Cluj; pe de alta parte, legaturile lui Sarbu cu Mehedinti sunt vechi- acesta ocupand, intr-o anumita epoca, o functie speciala la Seminarul din Caransebes). Altii, de la PD.

Surse care au ales sa nu taca, au afirmat ca anterior precipitatei plecari a lui Mocioalca (initial) catre Bucuresti, s-ar fi desfasurat negocieri de taina, departe de “lumea dezlantuita a Capitalei (si a presei de aici)” intre Mocioalca de la PSD si PD, in vederea unei aliante. Ca s-ar fi discutat despre “demolarea ” Guvernului si, previzibil, intr-o astfel de situatie, despre viitoarea impartire a unor posturi, inaintea alegerilor anticipate.

Sursele au lasat sa scape informatia dupa ce verificasera abordand diversi stiutori cu functii din PSD local.
Daca trebuie sa dam crezare surselor, respectivii NU au negat cu fermitate existenta acelor aranjamente, precizand chiar ca ar fi bine sa se puna toti sub o umbrela puternica- numindu-l pe Sorin Fruzaverde de la PD (din aceeasi “grupare pedista” cu Vasile Blaga).

Un comentariu asemanator, legat de Sorin Frunzaverde, i-a apartinut lui Stefanescu secretarului organizatiei PSD Caras Severin (comentariu facut pentru sursele care au ales sa vorbeasca!).
Acelasi Stefanescu se pare ca a afirmat:
“Daca ii iese lui Mocioalca (evident, se referea la strategia cu “negocierile de culise”; n.A.) e un om facut”.

Conform acelorasi surse, cel mai probabil, comentariul lui Sorin Frunzaverde a fost de genul:
“Daca iese, e OK- daca nu, nu va cunosc!”.

Una dintre posibilitatile luate in calcul e ca o anumita grupare a PSD (cu Prostanacul cu tot) si o parte marcanta a PD (cuprinzandu-i pe Blaga si pe Frunzaverde) sa se intalneasca, in final, la Poiana Brasov (foarte interesant loc de taina, ales de diversi, in aceleasi scopuri!) unde ar urma sa si dea o declaratie comuna legata de “alianta”, daramarea Guvernului Tariceanu, impartirea posturilor, alegeri anticipate si alte chestiuni care decurg, logic, din toata aceasta increngatura de aspecte.

Aceleasi surse au aformat ca discutiile au purtat su asupra caderii de acord cu sustinerea unei asa-zise autonomii regionala, in Romania (care, practic, duce, in final, la federalizarea Rom aniei).
Aceeasi idee e sustinuta si de partidul lui Talpes (fost senator PSD de Caras Severin- actualmente, senator independent).
Nu de putine ori, s-a sustinut ca ideea ii este draga si lui Ioan Rus de la PSD Cluj (cel cu demisia).
Ideea e impartasita si de Liviu Dragnea (PSD Teleorman- si presedinte al Consiliului Judetean, acum la PSD- dar provenit de la PD).

Daca ar fi sa analizam aceste spuse din surse, concluzia este:
- La adapostul relaxarii generale din perioada Sarbatorilor Craciunului, anumite grupari din PSD si PD (PSD: Cluj, Timis, Caras Severin, Mehedinti, Teleorman; PD: gruparile asociabile cu Blaga si Frunzaverde) au negociat in taina o alianta, care sa duca la rasturnarea Guevrnului si la alegeri anticipate;
-Respectivii si-au impartit deja posturile viitoarei guvernari (scurte- caci, repet, se vizeaza, aberant, alegerile anticipate);
- Este programat sa dea o declaratie comuna, in acest sens, la Poiana Brasov (unde, bineinteles, se va prostanaci din nou Prostanacul a carei unica dorinta este de a sta cel putin o ora pe jiltul din Palatul Victoria pe care a stat AN timp de patru ani);
-Respectivii sustin autonomia regionala (pas decisiv catre federalizarea Romaniei);
- “Conspiratorii” sunt, in egala masura, impotriva lui Traian Basescu si impotriva lu Ion Iliescu si Adrian Nastase;
-Demersul jalnic e sustinut de indivizi precum, Talpes (senator de Caras Severin) si de asa-zisul sau partid;
-In urma acestei miscari e previzibila destamarea PD (y compris a PD-L) dar si un mare cutremur dezintegrator in PSD.

P.S. Foarte interesant e ca preconizata declaratie (anticipata printr-o intalnire) ar urma sa fie facuta la Poiana Brasov.
Este foarte ciudat ca acel loc e ales pentru astfel de miscari conspirationiste.
In 1990, acolo s-a luat decizia ruperii PNL-AT de PNL (al lui Campeanu);
Mult mai tarziu, acolo urma sa se ia decizia fiormarii unui anumit grup de influenta in PNTCD (sub pretextul unei zile onomastice- in urma intalnirii si intelegerii, prim minsitru a ajuns Radu Vasile).

Ca atare, a aparut un reflex firesc: intalnirile “ciudate” intre oameni politici, desfasurate la Poiana Brasov, au ca tel rasturnari si rupturi politice, urmate e dezastre politice (sa ne amintim soarta PNL- formula initiala, cel putin- si a PNTCD).

Ce face PSD autentic, doarme?

Bibliotecaru spunea...

Ceea ce bănuiesc eu de foarte mult timp este că un grup de interese are o "divizie" în România. Şi mai cred că această "divizie" din România se află la Cluj ca loc generic de aşezare, dar ei nu stau la un loc. Şi mai cred că această "divizie" are 2 sau 3 capete, un pluricefal luminat care conduce activitatea economică a grupului de interese pentru România. Şi încă mai cred că această "divizie" a "captat" interesul câtorva membrii politici, a mai ajutat la greu câţiva patroni ale căror averi au explodat peste noapte şi acum se lăfăie prin topuri de lux. Tot ce au racolat poarta numele de "Grupul de la Cluj" (şi aici nu mă refer la ceea ce se vede că ar fi Grupul de la Cluj ci la ceva mult mai mare). Mişcarea pe care o vedem noi este o chestiune minoră, implicaţiile sunt însă foarte mari. "Împotriva lui Iliescu şi Năstase" ar trebui să fie "pro Geoană". Iată însă că şi Geoană s-a împotrivit până acum câteva luni, după care se pare că a cedat pentru a rămâne în fruntea partidului. Sunt absolut convins cu Tăriceanu a rămas în fruntea Guvernului datorită acestui grup şi mulţi dintre cei care au votat împotriva lui Băsescu sunt în grupul acesta de interese. Altfel nu pot înţelege cum poate Tăriceanu guverna fără grijă (de fapt doar cu grija lui Băsescu) atât de liniştit. Ar trebui urmărite toate acele legi şi ordonanţe şi acţiuni guvernamentale, care nu se dau la televizor şi care trec neştiute prin Monitorul Oficial, ar trebui urmărit cui anume servesc ele.
Să nu uităm că scandalul adevărat a început atunci când Băsescu a anunţat ceva legat de grupuri de interese, prin 2004. Atunci s-a schimbat foaia cu slugărnicia lui Tăriceanu şi a început războiul între palate. Cred că Traian Băsescu a prins un fir, dar nu cred că ştie exact unde anume ar duce firul ăsta, ce anume destrama daca trage de el, altfel nu cred că s-ar mai juca atât cu el şi l-ar lăsa deoparte.
Desigur, totul ar putea fi şi un joc al "orgoolilor".