miercuri, decembrie 19, 2007

Auri sacra fames



(Blestemată foame de aur)
Mişcarea în planul politic al mediului social românesc este atât de aprinsă încât cu greu mai poate fi urmărită. Am surprins o mişcare de trupă la nivel parlamentar şi asta trebuia să-mi atragă atenţia. Lia Olguţa Vasilescu s-a înscris în PSD. Un parlamentar a trecut de colo colo, ce mare ştire? Ştirea pe care o văd eu importantă este că doamna Lia Olguţa Vasilescu vine din teritoriul PRM, un partid care a afirmat de nenumărate ori, prin vocea autorizată a liderului Vadim, dar şi a celorlalţi “muritori” ce înconjurau tribunul-zeu, că celelalte partide sunt pline de… bip, bip, bip şi bip. Iată că un membru PRM şi-a depus adeziunea la Partidul Social Democrat, urmând să fie prezentată astăzi de preşedintele Mircea Geoană celor de la Dolj cu ocazia participării la întrunirea Biroului Permanent Judeţean al PSD Dolj. Pentru PSD Dolj este limpede de ce “Doamna Olguţa” este o achiziţie. În primul rând un deputat în plus pentru craioveni, în al doilea rând Olguţa Vasilescu este o prezenţă agreabilă, elegantă şi, de ce nu, sexy. Voci din PSD Dolj au “scăpat” că cereri de înregimentare PSD-istă au fost adresate de mai mult timp doamnei Vasilescu. Ce motiv are doamna Vasilescu să treacă la “duşman”. Când minte domnia sa, cânt iubeşte PRM-ul sau când iubeşte PSD-ul?
Mutarea s-a definitivat, cred eu, atunci când domnul deputatul PRM Ioan Aurel Rus a anunţat, printr-un discurs în Parlamentului, că Partidul Romania Mare îi retrage sprijinul politic deputatului Lia Olguţa Vasilescu şi că va numi pe altcineva la preşedinţia Comisiei de Învăţământ a Camerei Deputaţilor.
Doamna Olguţa Vasilescu s-a născut la Craiova, este căsătorită, are 33 de ani şi este la al doilea mandat de deputat din partea PRM. Ea se numără printre membrii fondatori ai PRM, iar în perioada 2000-2004 a fost purtător de cuvânt al partidului, un post foarte sus, după părerea mea, în ierarhia unui partid. Din anul 2000, este preşedintele Organizaţiei de Tineret România Mare şi membru în Biroul Permanent al partidului. Ca studii, a absolvit Facultatea de Litere şi Istorie din Craiova, specializarea română-italiană; Colegiul Naţional de Apărare şi este doctorand în Sociologie la Universitatea din Bucureşti.
Înainte de a fi deputat, doamna Vasilescu a fost ziarist, mai întâi redactor la cotidianul "Cuvântul Libertăţii" din Craiova, apoi şef departament Investigaţii-Anchetă la cotidianul "Cuvântul Libertăţii" din Craiova şi, în sfârşit, redactor şef-adjunct, cotidianul "Cuvântul Libertăţii", ei bine, tot din Craiova.
În ziua alegerilor europarlamentare, după anunţarea rezultatelor obţinute statistic prin exit-poll-urilor, preşedintele PRM Corneliu Vadim Tudor a făcut un joc de gâgă politică, neînvăţând din eşecurile politice ale altora, şi a declarat că va demisona din Senat şi că cere parlamentarilor partidului să-i urmeze gestul fără a avea nici un suport. Este absolut absurd să suspectezi două sondaje că pregătesc alegerile fraudate… La două zile, Vadim Tudor a renunţat la demisie cu un discurs demn de Surprize-Surprize, în zona lacrimogenă a emisiunii. Am plâns cu toţii atunci mai mult decât la emisiunea dramatică “Dragă domnule Stolo!”. Acţiunea sa a generat însă o stare de tensiune în partid urmată de o altă stare, de data aceasta de dezambiguizare politică a tensiunii, prima care a demisionat fiind deputatul Daniela Buruiană. Domnul Corneliu Vadim Tudor a reuşit să se izoleze în starea sa de conflict cu sine însuşi şi probabil că după anul ce va urma va avea un destin decadent, va pierde şi revista România Mare şi viaţa politică şi averea şi rolul social… va ieşi la pensie şi îşi va vedea de scrierile domnie sale despre istorie şi biblie. Într-un final apoteotic, poate va fi primit în Academia Română.

Dacă aş şti că această clasă politică lucrează pentru succesul societăţii româneşti, aş încheia cu o călduroasă urare de succes. Cum am serioase îndoieli că este aşa, le spun oamenilor politici “Calmare uşoară!”.

4 comentarii:

SoulThief spunea...

Foarte tare ultima poza, cu CVT si madam Zavoranu :))

Cat despre Lia Olguta...e clar ca reprezinta un trend. Tot ce poate face PSD-ul acum e sa profite politic, in sensul bun si constructiv al cuvantului.

SoulThief spunea...

Si cand am zis trend m-am referint in special la afluxul de oameni spre PSD in ultima vreme. Ar merge un spot publicitar in care o masa de oameni "asediaza" o cladire doar pentru a-si gasii un loc inauntru. Ce sa faci...daca cladirea celorlalti e mai frumoasa si mai rezistenta decat a ta? Te muti.

Bibliotecaru spunea...

Păi aici era aluzia cu doamna Olguţa că "e sexy". Când a venit Oana Zăvoranu în PRM, Oana a zis că e linia sexy a partidului. :)
Probabil că nu au mai încăput două "sexoase" în acelaşi partid.

Anonim spunea...

poate ca madam Buruiana avea dreptate...