joi, iulie 17, 2008

200 de spitale municipale şi orăşeneşti din afara reşedinţelor de judeţ vor fi utilate cu echipamente medicale de urgenţă


Ministerul Sănătăţii a demarat a doua fază de dotare a structurilor de primiri urgenţe cu echipamente medicale performante pentru aproximativ 200 de spitale municipale şi orăşeneşti din afara reşedinţelor de judeţ.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, susţine, la această oră, o videoconferinţă cu reprezentanţii autorităţilor sanitare şi administrative din teritoriu. Ministrul Sănătăţii le-a solicitat reprezentanţilor spitalelor să colaboreze în vederea amenajării încăperilor unde vor fi instalate echipamentele medicale pentru asistenţă medicală de urgenţă.

"Dotarea celor 200 de spitale municipale şi oraşeneşti cu echipamente medicale pentru asistenţa medicală de urgenţă este astăzi o certitudine şi sper să o finalizăm până la sfârsitul anulu. Când spun acest lucru mă bazez pe faptul că astăzi au fost deschise ofertele pentru echipamentele care vor intra în dotarea acestor unităţi medicale. (...) "Reamintesc tuturor că medicina de ugenţă este unul din pilonii în sănătate, banii necesari realizării acestui proiect provin din economiile pe care le-am făcut în prima faza care a cuprins dotarea a 63 unităţi primiri urgenţe din reşedinţe de judeţ şi spitale din Bucureşti precum şi alte 12 unităţi de primiri urgenţe. Economiile făcute reprezintă 17 milioane de euro din aceşti bani 7,9 milioane de euro vor fi folosiţi pentru dotarea spitalelor mici", a declarat ministrul Sănătăţii. (AMOS News - Claudia Dumbravă)

2 comentarii:

Anonim spunea...

Chiar crezi in aceasta initiativa?

Bibliotecaru spunea...

Propunerea pe care am făcut-o eu clasei politice (poate că totuşi m-a luat cineva în seamă, nu vreau să fiu negativist) a fost câte un miliard de euro pe an, timp de patru ani, pentru o structură coerenta a medicinii de urgenţă, egal echipată în toate judeţele, pentru a nu mai exista acea eternă trimitere spre capitală pentru că s-a stricat tomograful sau alt aparat rar.
Se investesc 7 milioane de euro, bun şi aia.
Secretul, pe care am început să-l intuiesc, este că sunt bani în sănătate, dar nu vor să-i dea pe salarii, pentru că o dată daţi devin încărcare permanentă, şi nimeni nu se împotriveşte în cazul investiţiilor. Cred că coordonatorii de proiecte ar trebui să fie mai îndrăzneţi.