miercuri, iulie 16, 2008

Agenţia de Plăţi în Agricultură întârzie acordarea subvenţiilor în câteva zeci de mii de dosare


Agenţia de Plăţi în Agricultură întârzie acordarea subvenţiilor în câteva zeci de mii de dosare, a declarat, la Bruxelles, ministrul Dacian Cioloş. El a adăugat însă că a acceptat aceste restanţe pentru a fi sigur că banii vor merge acolo unde trebuie. Ministrul Dacian Cioloş le-a mai spus responsabililor europeni că a cerut sancţionarea contractorilor care au dezvoltat softurile în baza cărora s-au făcut identificările pentru plăţile directe şi din cauza cărora există aceste întârzieri.

Dacian Cioloş: Mai sunt în jur de 40.000 de dosare care trebuie plătite şi care în mare majoritate sunt legate de controlul prin teledetecţie, aici au fost întârzierile. Am cerut Agenţiei de Plăţi să accelereze acest proces atât cât ţine de ei. Le-am cerut să-mi spună şi ce măsuri au în vedere vizavi de contractorii care au dezvoltat softul şi din cauza cărora, în mare parte, avem aceste întârzieri. Vom încerca în cursul verii să luăm nişte măsuri pentru ca, cel puţin în anii următori, agricultorii să nu mai fie afectaţi.

În cadrul Consiliului pentru Agricultură şi Pescuit, ministrul Cioloş a adus în discuţie şi delicata chestiune a majorării subvenţiilor pentru fermieri începând de anul viitor, astfel încât să fie eliminate diferenţele între fondurile pe care le primesc statele noi şi cele vechi membre ale Uniunii.

Dacian Cioloş: Noi o să venim şi cu nişte propuneri de compromis, probabil în toamnă, în situaţia în care se va ajunge la concluzia că nu se poate modifica bugetul pentru a acoperi această diferenţă încă de anul viitor, vom veni cu nişte soluţii pentru a putea da, de anul viitor, eventual, subvenţii ceva mai mari agricultorilor.

(Prin Monitoring Media: Radio România Actualităţi, Ora: 08:00 - Transcript preluat de pe www.monitoring.ro)

Niciun comentariu: