miercuri, iulie 16, 2008

Guvernul face astăzi cea de-a doua rectificare bugetară din acest an


Guvernul face astăzi cea de-a doua rectificare bugetară din acest an. Ordonanţa de urgenţă, aflată pe agenda şedinţei Executivului, prevede cheltuieli totale la bugetul de stat mai mari cu 4,4 miliarde de lei, în timp ce veniturile vor fi suplimentate cu 3,8 miliarde lei.

Reporter: Fondurile suplimentare alocate de guvern vor fi destinate unor proiecte de infrastructură în transporturi, înzestrării armatei şi Programului naţional de prevenire a cancerului de col uterin.

Pe de altă parte, guvernul ar putea adopta astăzi şi o hotărâre privind acordarea unor ajutoare financiare de urgenţă pentru familii aflate în situaţii de necesitate din cauza dezastrelor naturale şi a accidentelor sau ca urmare a stării de sănătate ori financiare precare. Pe agenda de lucru ar mai putea fi incluse şi alte două proiecte de hotărâre: primul privitor la stimularea investiţiilor şi cel de-al doilea privind promovarea producerii de energie din surse regenerabile. După şedinţa de guvern, premierul Călin Popescu Tăriceanu urmează să aibă consultări în jurul prânzului cu reprezentanţii organizaţiilor patronale şi ai confederaţiilor sindicale.

(Prin Monitoring Media: Radio România Actualităţi, Ora: 07:00 - Transcript preluat de pe www.monitoring.ro)

Niciun comentariu: