marți, iulie 15, 2008

La început am crezut că e o glumă


Geoană i-a scris lui Băsescu, spunându-i că a uitat "cu totul" problema scumpirilor
Geoană i-a scris lui Băsescu, spunându-i că a uitat
Liderul PSD Mircea Geoană i-a scris, marţi, preşedintelui Traian Băsescu, pentru a-i atrage atenţia că a "uitat cu totul problema scumpirilor", subliniind că au trecut două săptămâni de la consultările de la Cotroceni şi până în acest moment nu a văzut niciun rezultat al acelor discuţii.

Mircea Geoană reclamă, în scrisoarea deschisă, absenţa unui rezultat al întâlnirii şefului statului cu partidele politice, desfăşurată la Cotroceni în urmă cu două săptămâni, la care, potrivit lui Geaonă, "PSD a propus soluţii pentru contracararea efectelor creşterii preţurilor la alimente şi la combustibili".

"După întâlnirea de la Cotroceni, aţi uitat cu totul problema scumpirilor şi nu aţi făcut nimic pentru a micşora efectul acestora asupra populaţiei", scrie liderul social-democrat, în opinia căruia preşedintele Băsescu a creat impresia că împărtăşeşte opinia potrivit căreia "creşterea preţurilor la energie , la gaze şi la alimente afectează profund o serie de categorii sociale din România şi impune aplicarea unor măsuri de urgenţă în favoarea oamenilor cu venituri scăzute" şi şi-a asumat angajamentul de a avea o întrevedere separată pe această temă cu membrii Guvernului.

Mircea Geoană apreciază că, "din păcate", preşedintele Băsescu a folosit întâlnirea cu partidele politice "ca pretext pentru a apărea din nou la televizor".

Potrivit liderului PSD, din cauza "scandalului" dintre Traian Băsescu şi Călin Popescu Tăriceanu, "România a devenit o ţară neguvernată, în care nu se găsesc soluţii la problemele reale ale românilor: creşterea preţului la alimente, gaze, electricitate".

Porivit lui Geoană, în aceste condiţii, sloganul preşedintelui din 2004 - "Să trăiţi bine!" - este o minciună.

"PSD a propus un «Pact naţional pentru energie şi hrană» pe care chiar şi dumneavoastră l-aţi apreciat", mai scrie Geoană, reamintindu-i preşedintelui principalele măsuri propuse de social-democraţi.

"PSD şi-a făcut datoria şi a propus soluţii clare pentru contracararea efectelor creşterii preţurilor la alimente şi combustibili. Dumneavoastră însă aţi întârziat să vă achitaţi de promisiuni. Nu aţi convocat întâlnirea cu membrii Guvernului şi nu aţi întreprins nicio acţiune pentru a implementa soluţiile propuse la Cotroceni", se arată în scrisoarea deschisă.

Mircea Geoană încheie cerându-i preşedintelui Băsescu să informeze opinia publică cu privire la "paşii concreţi" pe care îi are în vedere pentru a-şi onora angajamentele asumate public.

Niciun comentariu: