marți, iulie 15, 2008

Primăria Capitalei


COMUNICAT DE PRESĂ


Utilajele Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement lucrează la capacitate maximă pentru refacerea spaţiului verde în zona Parcului Herăstrău. Toate betoanele şi construcţiile apărute ilegal vor fi demolate.

Astăzi inspectorii Serviciului Desfiinţări Construcţii Ilegale din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti intervin în acest sens la Restaurantul " La Fitze", care aparţine SC Fizico SRL, administrată de Dorel Creţu.

Dispoziţia semnată de Primarul General Sorin Oprescu vizează demolarea teraselor dalate şi a aleilor, a barului amplasat pe terasă, desfiinţarea construcţiilor în suprafaţă de aproximativ 200 de mp ce aveau ca destinaţie alimentaţia publică, a parcării betonate şi a pontonului din lemn, toate construite ilegal pe o suprafaţă totală de 1000 de mp.

Societatea Fizico SRL a fost somată în urmă cu 2 ani să evacueze spaţiul ocupat în Parcul Herăstrău. Contractul de închiriere a expirat la sfârşitul anului 2003.

Ulterior administratorul societăţii a fost somat să desfiinţeze construcţiile ilegale.

La data încheierii contractului, SC Fizico SRL a primit drept de folosinţă şi administrare pentru o suprafaţă totală de 2 480 mp, din care 1 700 mp spaţiu verde. La ora actuală spaţiul verde este total inexistent.

Notă:
În acelaşi timp continuă demolarea construcţiilor ilegale ridicate pe domeniul public de Societatea Comercială Orhideea Com Tur SRL, al cărei administrator este Florea Pelmuş.
Societatea a construit cu caracter provizoriu, fără autorizaţie de construcţie, pe o suprafaţă totală de 1 900 mp: o construcţie de 900 mp, din care 500 mp au destinaţie de alimentaţie publică (orientare spre lac), 400 mp - magazin electrice (orientare spre Şoseaua Nordului), un teren de fotbal de cca 400 mp şi alte terase şi alei betonate în suprafaţă de 600 mp.

COMUNICAT DE PRESĂ


La iniţiativa Primarului General Sorin Oprescu, la nivelul Primăriei Municipiului Bucureşti s-a constituit Comisia de Dialog Socio-Profesional. Scopul înfiinţării acestei comisii este acela de a afla şi rezolva în timp real problemele bucureştenilor.

Reprezentanţii sindicatelor şi ai patronatelor, ai organizaţiilor şi ai asociaţiilor pensionarilor, ai personalului din învăţământ, cultura, sport, ai taximetriştilor, sau ai altor categorii profesionale, dar şi reprezentanţi ai administraţiilor centrale se vor reuni cu periodicitate la Primăria Capitalei pentru a găsi împreună cu Edilul Şef soluţii la cerinţele cetăţenilor.
Regulamentul privind organizarea şi funcţionarea noi comisii înfiinţate, este supus în acest moment dezbaterii publice.
Primarul Sorin Oprescu doreşte astfel să aibă un dialog deschis cu bucureştenii. El speră însă că prin înfiinţarea Comisiei de Dialog Socio-Profesional vor fi identificate în timp real atât problemele, cât şi modul în care acestea pot fi rezolvate.

Regulamentul Comisiei de Dialog Social - click aici

Un comentariu:

Anonim spunea...

Mihai Popescu are 24 de ani, din Timisoara si are nevoie urgenta de 40 000 de euro pt o operatie pe creier in Germania pt a extirpa o tumora. Intra pe site-ul sau www.mihaipopescu.com si citeste poveste lui… Haideti sa-l ajutam! www.mihaipopescu.com