luni, februarie 09, 2009

Inventariate, catagolagate... eu mi-aş dori să fie şi scanate şi publice în format PDF


Manuscrisele istorice din Romania vor fi inventariate si catalogate
Ziarul Prahova - Luni, 9 Februarie 2009

Ministrul Culturii, Theodor Paleologu, a declarat ca va demara un proiect de inventariere si catalogare a tuturor manuscriselor istorice din Romania. Theodor Paleologu a afirmat ca este nevoie ca toate manuscrisele sa fie inventariate si catalogate, precizand ca, in prezent, in tara nu exista un asemenea catalog. El a mai spus ca proiectul ar putea fi finalizat pana la sfarsitul acestui an, iar costurile nu vor fi foarte mari. Ministrul Culturii a vizitat Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia, institutie care adaposteste manuscrise vechi, deosebit de valoroase, printre care celebrul Codex Aureus. La finalul vizitei, Theodor Paleologu a declarat ca obiectele din biblioteca au fost catalogate la inceputul secolului trecut, iar de atunci nu a mai fost facuta nicio inventariere a lor.
(sursa: http://www.infoportal.ro/)
http://prolibro.files.wordpress.com/2007/03/codex1.JPG
(sursa: http://prolibro.wordpress.com)

2 comentarii:

pescarusul argintiu spunea...

Un proiect temerar, de mare raspundere si anvergura, citisem despre el acum cateva zile si admiram aceasta initiativa a Ministrului Culturii.
Macar sa fie mai multa siguranta in pastrarea si conservarea manuscriselor, dupa ce vor fi inventariate si trecute intr-o evidenta a patrimonului cultural.

Dan spunea...

da... ambitios proiect... si totdata necesar pentru intrarea acestui inestimabil fond bibliografic in circuitul cultural si stiintific intern si international... la fel si cu digitizarea acestor documente