duminică, februarie 01, 2009

Când întâlnesc Agenţie şi Credit într-o frază, devin suspicios


Acum doi ani aş fi exclamat, "Cool, guvernul s-a gândit la ceva de care era chiar nevoie!". Astăzi însă înfiinţarea unei agenţii în condiţiile în care domnul Boc spune zi şi noapte, obsesiv, pe la buletinele de ştiri că posturile în administraţia publică se restrâng drastic, o agenţie care se mai ocupă şi cu Credite şi încă cu credite pentru o categorie de risc financiar, studenţi... Ştirea sună foarte ciudat în gura premierului Boc.

Guvernul a infiintat Agentia de Credite pentru Studenti
Adevarul Online - Duminica, 1 Februarie 2009

Potrivit Ordonantei aprobate joi de Executiv, studentii la facultate sau la master care urmeaza cursurile la zi in universitatile de stat sau in cele particulare acreditate, pot beneficia, la cerere, de credite bancare pentru acoperirea taxelor de studiu sau pentru alte cheltuieli legate de desfasurarea studiilor.

Agentia va elabora si va propune Guvernului spre aprobare normele metodologice de constituire a fondului de creditare si metodologia de acordarea si rambursare a creditelor. Institutia va avea maximum 30 de posturi va fi condusa de un director executiv numit prin ordin al ministrului Educatiei, in urma unui concurs.

http://static.infoportal.ro/files/stiri/819/818941.jpg

Institutia se va finanta atat din venituri proprii cat si de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Educatiei.
(sursa: Adevărul, http://www.infoportal.ro)

Niciun comentariu: