luni, februarie 02, 2009

Rămâne amintirea unei cariere


S-a stins din viata soprana Mariana Stoica
Adevarul Online - Luni, 2 Februarie 2009

Trupul neinsufletit al artistei este depus la capela parohiei Doamna Oltea din Bucuresti, unde maine, 2 februarie, se va oficia slujba de inmormantare. Inhumarea va avea loc la cimitirul Ghencea Civil.

http://static.infoportal.ro/files/stiri/820/819936.jpg

Mariana Stoica si-a inceput cariera artistica la Opera Romana din Cluj-Napoca, in anul 1962, unde a interpretat roluri solistice pana in 1968, cand s-a transferat la Opera Romana din Bucuresti, astazi Opera Nationala Bucuresti (ONB). De-a lungul intregii sale cariere, pana in anul 1986 cand s-a retras din activitate, artista a dat viata unui vast repertoriu de opera.

Intre rolurile interpretate de soprana Mariana Stoica se numara: Leonora din 'Trubadurul' ('Il Trovatore'), Desdemona din 'Otello', Dona Elvira din 'Ernani', Aida din opera omonima, Amelia din 'Bal mascat' ('Un ballo in maschera') - Giussepe Verdi; Floria Tosca din 'Tosca', Manon din 'Manon Lescaut', Mimi din 'Boema' ('La Boheme'), Printesa Turnadot din 'Turandot' - Giacomo Puccini; Santuzza din 'Cavaleria rusticana' - Pietro Mascagni; Charlotte din 'Werther' - Jules Massenet; Micaela din 'Carmen' - Georges Bizet; Elsa din 'Lohengrin', Elisabeth si Venus din 'Tannhäuser' - Richard Wagner.
(sursa: Adevărul, http://www.infoportal.ro)

Niciun comentariu: