luni, februarie 02, 2009

Poştaşul sună întotdeauna de două ori, dar curierul?


Trăim într-o lume a hilarului. Prea mult râs duce însă la dureri de burtă. Rămâne de văzut dacă populaţia va realiza care durere este mai mare, cea provocată de râs sau cea provocată de foame. Cât de greu este ca dl. Mircea Geoană să transmită un nume premierului Emil Boc? Ei bine... se pare că nu este atât de simplu pe cât pare la prima vedere. Domnul Mircea Geoană transmite acest nume pe cale oficială, probabil pe suportul unei coli de hârtie, află toată lume prin intermediul presei, premierul (adică destinatarul conţinutului infromativ) este însă singurul care nu află. Se pare că în jurul acestui post sunt oarecare interese superioare.

Geoană spune că a trimis premierului propunerea pentru DGIPI, Boc neagă că ar fi primit-o

Geoană spune că a trimis premierului propunerea pentru DGIPI, Boc neagă că ar fi primit-o (Imagine: Mediafax Foto)
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, luni dimineaţă, la Senat, că i-a transmis încă de săptămâna trecută premierului Emil Boc propunerea PSD pentru şefia DGIPI, în persoana lui Ionel Georgescu, Boc spunând, însă, că nu a primit nimic şi că nu ştie cine este Georgescu.

Întrebat, înaintea întâlnirii coaliţiei PDL-PSD, despre nominalizarea lui Ionel Georgescu la şefia DGIPI, Mircea Geoană a declarat, la Senat, că propunerea a fost trimisă premierului Emil Boc în urmă cu o săptămână şi că "cel mai probabil, se va ajunge la această nominalizare".

Întrebat dacă PSD s-a consultat cu PDL înainte de a face nominalizarea, Geoană a spus: "Ce, ei ne-au consultat pe noi când şi-au făcut numirile?".

Pe de altă parte, premierul Emil Boc, răspunzând unor întrebări, a susţinut că nu a primit nicio propunere oficială pentru şefia DGIPI.

"Sincer, nu ştiu cine este Ionel Georgescu", a arătat Boc.

Adjunctul Direcţiei Generale Anticorupţie, Ionel Georgescu, a fost avizat, la începutul săptămânii trecute, de conducerea PSD, pentru a prelua şefia DGIPI, au declarat pentru MEDIAFAX surse din PSD.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Liviu Dragnea, a declarat, marţea trecută, că numirile conducerii DGIPI şi pe funcţia de secretar de stat rămasă vacantă vor fi anunţate într-o zi, două, Ionel Georgescu şi Mincu Silvestru fiind ipoteze pentru aceste funcţii.

(sursa: http://www.mediafax.ro)

Mă gândesc să-l ajut pe domnul Emil Boc în a fi informat şi am să dau un copy/paste la un articol mai vechi din ziarul Gardianul.


Comisarul-sef Ionel Georgescu ar putea fi noul sef al DGIPI
19-01-2009
Situatia de la Ministerul de Interne ramane a fi stabilita astazi de Comitetul Executiv al PSD, cele mai multe sanse pentru a fi desemnat avandu-le actualul vicepremier Dan Nica. Un alt candidat este Liviu Dragnea, desi exista voci in partid care spun ca acesta nu isi va mai depune CV-ul. Totusi, nu sunt excluse nici surprize, cum a fost candidatura lui Catalin Voicu la ultima sedinta pentru desemnarea ministrilor. “Surprizele” ar fi Serban Nicolae sau Doru Ioan Taracila. Pentru cea mai disputata functie din minister, cea de sef la DGIPI, favorit este comisarul-sef Ionel Georgescu, actual adjunct al sefului Directiei Generale Anticoruptie. Georgescu a lucrat, pana in luna aprilie a anului 2007, cand a fost numit la DGA, la Politia Judiciara a DNA. Anuntul va fi facut dupa desemnarea ministrului, care-si va prezenta intreaga echipa. O alta “surpriza” legata de Interne ar putea fi revenirea pe functia de secretar al ministerului a chestorului Pandelea Pelmus, a carui demitere semnata de Gabriel Oprea l-ar fi enervat pe Mircea Geoana. Ioana Theodoru
(sursa: http://www.gardianul.ro/)

Niciun comentariu: