sâmbătă, februarie 07, 2009

Dosariada ca mod de existenţă


Războiul dosarelor a început să mă obosească. Eternele discuţii, fie ele principiale, fie duse pe tărâmul naturii umane, nu par a avea o finalitate... sau ar putea să se întrevadă un final neaşteptat?

Năstase cere Parlamentului să îi trimită dosarele în instanţă

Năstase cere Parlamentului să îi trimită dosarele în instanţă

BUCUREŞTI / 14:07, 6.02.2009

Deputatul PSD Adrian Năstase a declarat, vineri, la o dezbatere pe tema modificării Constituţiei, că va solicita Parlamentului să recomande trimiterea dosarelor sale în instanţă.

Adrian Năstase a criticat poziţia premierului Emil Boc şi a preşedintelui Traian Băsescu în ceea ce priveşte dosarele sale, apreciind că discursul public al celor doi pleacă de la premisa că toate neajunsurile şi neîmplinirile sunt cauzate de blocarea acestor dosare de către Parlament.

El a precizat că va solicita Parlamentului să recomande trimiterea dosarelor sale în instanţă, întrucât consideră că acestea nu se bazează pe vinovăţie ci pe o motivaţie politică.

"Sper ca în acest fel statul român, condus de Emil Boc şi de Traian Băsescu, va putea să funcţioneze, bugetul va putea să fie aprobat, justiţia va putea să îşi apere cetăţenii, pensionarii vor putea avea pensii mai bune (..) şi, de ce nu, naţionala noastră de fotbal se va putea califica la Campionatuil mondial din Africa de Sud", a mai declarat el.

Premierul Emil Boc a declarat, joi, că nu înţelege de ce Adrian Năstase se încăpăţânează cu obstinaţie să nu ajungă în faţa justiţiei, ascunzându-se în spatele voturilor colegilor săi, arătând că, personal, s-ar prezenta în instanţă pentru a-şi susţine nevinovăţia şi ar reveni ulterior în politică.

El a arătat că, în loc să se prezinte în faţa justiţiei, gest care ar fi şi în folosul PSD, Adrian Năstase se foloseşte de subterfugii pentru a evita să răspundă în instanţă.

"Aici nu l-am înţeles eu pe Adrian Năstase. Nu înţeleg de ce se încăpăţânează cu obstinaţie să ajungă în faţa justiţiei. Eu cred că, dacă aş fi în locul lui Adrian Năstase, aş face orice să ajung în faţa justiţiei, să demonstrez că toate dosarele alea sunt slabe, că Parchetul nu a fundamentat cum trebuie şi, după aceea, să revin în politică şi să spun «vedeţi, au încercat cei de la Parchet, am câştigat în instanţă, pot să vin să dau lecţii tuturor, să candidez unde doresc, pentru că sunt nevinovat». În loc să facă acest lucru care ar fi şi în folosul PSD, şi în folosul lui, ca persoană politică, foloseşte tot felul de subterfugii judiciare să nu ajungă să dea faţa cu justiţia şi să demonstreze că este nevinovat", a spus Boc.

Anastase: Solicitarea lui Năstase sper să fie luată în serios de toţi parlamentarii

Anastase: Solicitarea lui Năstase sper să fie luată în serios de toţi parlamentarii (Imagine: Mediafax Foto)

BUCUREŞTI / 14:43, 6.02.2009

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, vineri, că o bucură declaraţia lui Adrian Năstase privind trimiterea dosarelor sale în instanţă, menţionând că doreşte ca această solictare să fie luată în serios de toţi parlamentarii, care să voteze, astfel, în conformitate.

"Mă bucură declaraţia lui Adrian Năstase, cu atât mai mult cu cât contez mult ca această declaraţie să fie luată în serios de absolut toţi parlamentarii şi să voteze în plenul Parlamentului în sensul solicitării domnului Adrian Năstase, pentru ca aceste dosare să-şi urmeze cursul firesc în instanţă, fără a mai le ţine blocate în această instituţie care nu are atribuţii să judece pe fond astfel de cazuri", a susţinut, la Palatul Parlamentului, Roberta Anastase.

În ceea ce priveşte contestaţia social-democraţilor, care cer reluarea şedinţei Comisiei Juridice de miercuri, în care s-a decis respingerea cererii de începere a urmării penale a lui Năstase, Anastase a menţionat că cererea PSD va fi dezbătută în Biroul Permanent, existând o contestaţie în acest sens.

"Procedura merge mai departe. Din câte am înţeles în Comisie, a fost un vot de respingere a începerii urmăririi penale, deci practic de întoarcere a acestor dosare şi a-şi urma procedura firească în instanţă. Acest raport de respingere, conform procedurii, intră în plenul Parlamentului, deci ajungem de fapt şi de drept să discutăm acest subiect în plen", a spus Anastase.

Deputatul PSD Adrian Năstase a declarat, vineri, la o dezbatere pe tema modificării Constituţiei, că va solicita Parlamentului să recomande trimiterea dosarelor sale în instanţă.

(sursa: http://www.mediafax.ro)

Niciun comentariu: