miercuri, februarie 27, 2008

Campanie impotriva traficului de femei


Un lucru lăudabil început de doi europarlamentarii români.
Am preluat postarea de la Corina Creţu.

Campanie impotriva traficului de femei

februarie 27, 2008 by corinacretu

Astazi am inregistrat Declaraţia scrisă privind traficul de femei în scop de prostituţie în Uniunea Europeană, care se vrea a fi un semnal de alarmă pentru adoptarea de măsuri care să remedieze situaţia din prezent. Ma bucur ca demersului nostru - al meu si al Gabrielei Cretu - s-au alaturat oameni importanti din Parlamentul Europei, ca Miguel Angel Martinez (vicepresedinte al PE), Elena Valenciano si Mary Honeyball. Vreau sa le multumesc in mod special - din nou - celui care semneaza Diasporeanul, ca si Gabrielei Savitski, pentru ca au adus constant in atentie problemele copiilor, ale traficului de femei si m-au determinat si pe mine sa ma aplec mai cu atentie asupra acestor subiecte. Sper sa gasim si alte modalitati pentru a gasi solutii problemelor de tot felul cu care se confrunta romanii aflati in strainatate. In esenta, documentul solicită o mai eficientă cooperare între Comisia Europeană si statele membre, în vederea mai bunei aplicări a măsurilor legislative privind prevenirea traficului de femei. Este vorba de un subiect care din păcate face încă parte din realităţile din ţara noastră. Deşi la nivel european şi naţional există legi privind traficul de femei, acestea nu privesc încă în mod specific cauzele ce fac posibile aceste abuzuri. Este important ca autorităţile naţionale şi instituţiile europene să colaboreze mai strâns pentru a elimina cauzele: lipsa de educaţie si informare a victimelor, existenţa de reţele de traficanţi. Pe termen lung, în mod evident, cheia este aducerea nivelului de trai din ţara noastră la standardele occidentale, astfel încât principala cauză de fragilitate a victimelor potenţiale să dispară. Atasez mai jos Declaratia scrisa, asa cum a fost ea depusa la Registrul Parlamentului European.

Iată şi documentul:
EUROPEAN PARLIAMENT
2004-2009

WRITTEN DECLARATION
pursuant to Rule 116 of the Rules of Procedure
by Corina Creţu, Gabriela Creţu, Mary Honeyball, Miguel Ángel Martínez, Elena Valenciano
on the trafficking in women for prostitution in the European Union
Lapse date: .05.2008

Written declaration on trafficking of women for prostitution in the European Union
The European Parliament,
- Having regard to the European Parliament resolution on strategies to prevent the trafficking of women and children who are vulnerable to sexual exploitation (2004/2016(INI)
–Having regard to the Convention on the Elimination of All Forms of Discrimination against Women (1979) and the United Nations Beijing Platform for Action (1995)
–Having regard to the Rule 116 of its Rules of Procedure,
A. Whereas trafficking in women is an unacceptable violation of human rights and law, being a modern form of slavery;
B. Whereas trafficking in women and prostitution are linked to other forms of criminality: drug-trafficking, fraud and forced labour.
C. Whereas root cause of trafficking in women is the result of restrictive legal migration Policy and male demand.
1. Calls on the Commission and the Member States to integrate their efforts in fighting organized crime and traffic networks; to adopt and strengthen legislative, administrative, educational, social and cultural measures that discourage demand;
2. Calls on the Member States to urgently ratify the Council of Europe Convention on Action against Trafficking in Human Beings;
3. Calls on the Commission and on the Council to efficient implementation of the EU Action Plan on trafficking in human beings (2005)
4. Instructs its President to forward this declaration, together with the names of the signatories, to the Commission, to the Council and the Parliaments of the Member States.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Multumesc mult pentru preluarea Delaratiei. Eu nu mai am cuvinte sa laud blogul acesta, care ofera in fiecare zi informatii utile si interesante.. Felicitari inca o data.