miercuri, februarie 27, 2008

Romtelecom S.A


Executivul a aprobat astăzi o hotărâre prin care cheltuielile pentru plata firmei de avocatură angajate de Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, precum şi cele pentru pregătirea şi realizarea privatizării S.C. Romtelecom S.A., inclusiv cele pentru remunerarea comisiei de evaluare şi selectare a consultantului pentru întreaga activitate desfăşurată, vor fi suportate de S.C. Romtelecom S.A.
Procedura va dura aproximativ opt luni şi urmăreşte listarea pe bursă a minim 10% din pachetul de acţiuni deţinut de stat. Acest procent ar putea fi majorat în funcţie de evaluările firmei de consultanţă, a precizat ministrul Borbély Károly.
„Ne dorim ca anul acesta, în toamnă, să finalizăm cu succes o procedură de listare pe bursă”, a declarat ministrul Borbély Károly.
Conform aceleiaşi hotărâri de guvern, cheltuielile legate de plata componentei variabile a onorariului consultantului, aferente sumelor încasate de Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei cu titlu de preţ pentru acţiunile vândute, vor fi suportate de minister din bugetul aprobat privind activitatea de privatizare.

Informaţii de background
Actul normativ aprobat în şedinţa de astăzi modifică Hotărârea Guvernului nr. 727/2005.
Statul român deţine, prin Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, un pachet de 45,99% din acţiunile companiei Romtelecom S.A., pachetul majoritar, de 54,01% fiind deţinut de grupul grec de telecomunicaţii, OTE. Finalizarea procesului de privatizare a companiei va consta în Oferta Publică Iniţială şi admiterea Romtelecom la tranzacţionare pe o piaţă bursieră internaţională şi/sau pe piaţa bursieră internă.

Niciun comentariu: