luni, februarie 25, 2008
Năstase, Hrebenciuc, Dragnea şi Dâncu
La prima vedere ar fi un careu, analizând interesele pare un fel de chintă spartă. Oare cele patru personalităţi vor găsi punctul de convergenţă necesar trecerii cu bine a acestei perioade tulbure?
Liderii PSD i-au mandatat, luni, într-o şedinţă informală, pe Adrian Năstase, Viorel Hrebenciuc, Liviu Dragnea şi Vasile Dâncu să realizeze o analiză a unui posibil calendar al alegerilor anticipate şi a consecinţelor unui asemenea demers.
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat că echipa formată din cei patru va trebui să prezinte conducerii centrale a partidului, până la sfârşitul acestei săptămâni, un material amplu în ceea ce priveşte un posibil calendar al declanşării alegerilor anticipate, consecinţele unui asemenea pas şi strategia partidului.
Pe baza acestui material, este de aşteptat, potrivit spuselor lui Geoană, ca la şedinţa Biroului Permanent de săptămâna viitoare, conducerea PSD să ia o decizie cu privire la anticipate.
Consiliul Naţional al PSD a adoptat, vineri, o rezoluţie care mandatează conducerea centrală să folosească toate mijloacele democratice pentru declanşarea alegerilor parlamentare anticipate, ca soluţie pentru deblocarea crizei politice actuale.
Geoană a spus că depunerea unei moţiuni de cenzură "a fost evocată" printre posibilităţile de a se ajunge la anticipate, însă nu a menţionat dacă un asemenea demers a fost deja decis.
El a reafirmat că, în opinia lui, anticipatele reprezintă "unica soluţie" pentru ieşirea din criza politică. Geoană a mai spus că PSD aşteaptă un punct de vedere asupra oportunităţii declanşării alegerilor parlamentare anticipate şi de la celelalte partide.
Adrian Năstase, Viorel Hrebenciuc, Liviu Dragnea şi Vasile Dâncu nu definesc alegerile pentru PSD, înseamnă însă desigur ceva procente în plus sau în minus. Cum aceste procente înseamnă foarte mult în această luptă strânsă în care fiecare este împotriva tuturor, cei patru ar putea face diferenţa la nivel naţional. Poate că în parlament mediile se ponderează, la primari însă câteva procente poate însemnă PSD sau altcineva. Este deci extrem de important pentru un partid să "fure potul localelor". Cu atât mai important cu cât, se pare, lupta se va duce în acest an nu atât între partide ci între politic şi încrederea electoratului.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu