joi, februarie 28, 2008

Nu avem bani?


Umblă vorba prin ţara asta că nu sunt bani prin bugete. Domnul premier îşi doreşte economii de peste un miliard din stoparea achiziţiei de maşini şi mobilier. Logica spune că dacă o fabrică de maşini costă maxim 100 de milioane de euro, cu un miliar de fac 10 fabrici de maşini... să trecem peste acest lucru la... altceva.
Consiliul Judeţean Arad a investit peste 6,7 milioane lei în amenajarea noului sediu al instituţiei, iar lucrările vor fi finalizate până în luna octombrie, informează corespondentul AMOS News.
Banii necesari pentru amenajarea noului sediu al CJ Arad au fost asiguraţi din bugetul propriu al instituţiei.
„Valoarea totală a investiţiei aprobată, inclusiv TVA, a fost de 9.937.410 lei, adică peste 2,8 milioane euro. Dar, valoarea contractată în urma licitaţiei a fost stabilită la 6.733.325 lei. Lucrările sunt în grafic, iar în luna octombrie vom lucra în noul sediu“, a menţionat, miercuri, Iosif Matula, preşedintele CJ Arad.
Lucrările de construcţie la noul sediu au început, anul trecut, în luna august. Imobilul în care va funcţiona Consiliul Judeţean este formată din două corpuri de clădire, amplasate pe 1.113 metri pătraţi, dintre care una a aparţinut fostei Bănci Agricole, iar, ulterior, Serviciului Român de Informaţii (SRI).
Şeful CJ Arad a spus că spaţiul din clădirea care a existat iniţial a fost considerat insuficient pentru derularea activităţii instituţiei, astfel că, a mai fost ridicat un corp de clădire, cu două etaje. (Paul PREDA)

Niciun comentariu: