duminică, iulie 20, 2008

AS, o muncă mai albă



Conducerea PSD denunţă faptul că guvernul condus de Călin Popescu Tăriceanu nu a luat nici o măsură pentru eliminarea muncii la negru şi totodată a permis ca salariul minim pe economie să fie unul extrem de mic.

Vicepreşedintele PSD, Marian Sârbu, a afirmat că în oferta electorală a PSD este stabilit faptul ca salariul minim pe economie să ajungă la 640 de lei de la 1 septembrie. Sârbu a specificat că oferta guvernului este mai puţin atractivă pentru persoanele cu venituri reduse deoarece ea vizează o creştere a salariului minim pe economie la 540 lei de la 1 octombrie, respectiv la 600 lei de la 1 ianuarie 2009.

El a mai menţionat că PSD doreşte adăugarea a câte 100 euro în fiecare an la un salariu minim pe economie care să pornească de la cel puţin 600 lei.

"Astfel, s-ar putea ajunge în câţiva ani la un salariu de 1000 de lei. E ceea ce PSD a propus", a menţionat Marian Sârbu.

Marian Sârbu a criticat astăzi faptul că guvernanţii nu au reuşit să elimine munca la negru. PSD atrage atenţia că în România aproape jumătate dintre angajaţi lucrează fără carte de muncă.

"În România munca la negru a ajuns la 50%. În 2000-2004 cifrele arătau 25%. Munca la negru s-a dublat. Cea mai mare parte din această muncă la negru se datorează faptului că guvernul nu a reuşit să elimine blatul dintre angajaţi şi angajatori", a mai precizat Sârbu.


Conducerea PSD a mai atras atenţia asupra faptului că puterea de cumpărare a pensionarilor a scăzut la 10% şi din acest motiv social democraţii pledează pentru o creştere mai rapidă a pensiilor din România. PSD doreşte ca în următoarele luni pensiile să fie majorate cu cel puţin 20%. (Cozmin Buhuş - AMOS News)

Fi AS în munca ta, munceşte numai cu înălbitor! Acest produs revoluţionar serveşte şi la scoaterea petelor de pe banii murdari.

Niciun comentariu: