marți, iulie 01, 2008

Primarul general al Capitalei caută spaţii pentru grădiniţe


Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat că până în prezent, a dispus spre identificare, 17 şcoli în care se pot amenaja spaţii pentru grădiniţe. Declaraţia a fost făcută cu ocazia semnării contractului pentru educaţie cu Asociaţia Şcoala Democraţiei.
http://www.ziare.com/_files/Image/news/292/291516_0804_sorin_oprescu.jpg

Din punct de vedere al primăriei, în primele mele zile de mandat am dat spre identificare şcolile (17 până ieri) în care se pot amenaja spaţii pentru grădiniţe, în special pentru grupa mare, astfel încât din septembrie să putem preîntâmpina necesităţile şi aşteptările părinţilor – sunt aproape 8-10 mii de locuri lipsă. Sigur că nu e o soluţie care va reuşi să satisfacă toate dorinţele, dar este mai mult decât un început. Am trimis inspectorii pe teren să verifice dacă într-adevăr acolo se pot amenaja aceste grădiniţe.
Există un program austriac pentru grădiniţe, cu fonduri ale Uniunii Eurppene. În momentul în care voi avea elemente în plus, şi după ce voi răspunde invitaţiei adresate de Primarul Vienei, voi comunica aceste informaţii, în aşa fel în cât sfârşitul de vacanţă să ne găsească şi pe noi şi pe părinţi cu posibilitatea de a avea totuşi la dispoziţie aceste locuri în grădiniţe.

Primarul general al Bucureştiului şi Asociaţia Şcoala Democraţiei au semnat contractul pentru educaţie

Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, a semnat astăzi, la Palatul Copiilor, împreună cu Florin Diaconescu, protocolul de asociere privind aplicarea contractului pentru educaţie, dintre Primăria Municipiului Bucureşti şi Asociaţia Şcoala Democraţiei, informează un comunicat de presă al Primăriei Generale, remis AMOS News.
Potrivit documentului de presă, respectivul document este confirmarea oficială a angajamentului asumat pe educaţie de Sorin Oprescu la data de 10 iunie, în calitatea de candidat la funcţia de Primar General, dovadă a consecvenţei în respectarea cuvântului dat faţă de elevi, studenţi, părinţi şi cadre didactice în privinţa susţinerii proiectelor pentru copii şi tineret.
Contractul pentru educaţie, document programatic ce abordează 28 de obiective de interes major pentru toţi cei implicaţi în procesul de învăţământ, se aplică deja în Capitală, 160 de elevi absolvind cursurile de management de proiect, leadership, jurnalism şi modeling din cadrul Centrului de Proiecte Şcoala Democraţiei.

The image “http://www.adevarul.ro/usr/imagini/2485-149424-ccsorinoprescu.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

De asemenea, ca urmare a implicării Primarului General Sorin Oprescu, 200 de elevi din liceele partenere în cadrul Mişcării pentru Educaţie, beneficiază în prezent de un sejur în Grecia - Paralia Katerini, iar alţi 900 de elevi bucureşteni merituoşi îşi vor petrece, începând de astăzi 1 iulie 2008, vacanţa pe Litoralul Mării Negre, în staţiunea Neptun-Comorova, în baza colaborării cu Asociaţia Şcoala Democraţiei.
Cu ocazia evenimentului prilejuit de semnarea protocolului de asociere pe educaţie dintre PMB şi ASD, Primarul General Sorin Oprescu a discutat cu elevii şi profesorii participanţi la tabăra de vară şi le-a urat drum bun şi sejur plăcut la mare, se mai arată în comunicatul de presă.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Doamne, dar ce agitatie este pagina dumneavoastra! cat de bine sunteti informat! Sunt mut de invidie.
Zexe