miercuri, iulie 02, 2008

România, ţară invitată la Festivalul de Film European "Vinos de Castilla la Mancha"


Institutul Cultural Român din Madrid participă la cea de-a IV-a ediţie a Festivalul de Film European „Vinos de Castilla la Mancha”, care se desfăşoară în La Solana (Spania), în perioada 30 iunie–5 iulie 2008 şi la care România este ţară invitată.
Ziua României va fi marcată pe 4 iulie. La Gala din 5 iulie va fi omagiată cinematografia românească prin conferirea Medaliei Lumiėre pentru Film.
The image “http://www.elrinoceronte.es/img/Vinos.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.
Prof. univ. dr. Florin Mihăilescu, director de imagine, fost rector al UNATC, împreună cu actriţa Laura Vasiliu, una dintre protagonistele filmului „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”, sunt invitaţi de onoare şi li se va înmâna distincţia din partea Fundaţiei Lumiére.
http://www.cinemagia.ro/getimg.php?id=45275&size=s
Festivalul de Film European „Vinos de Castilla la Mancha”, recunoscut de Federaţia Internaţională a Festivalurilor de Film, este organizat de Patronatul Municipal de Film şi Primăria din La Solana, împreună cu Fundaţia Lumiėre din Madrid. În fiecare an sunt invitate personalităţi din lumea cinematografică şi culturală. Pe lângă secţiunile competiţionale de lungmetraj ficţiune, documentar sau scurtmetraj, programul cuprinde şi activităţi paralele.
Cea mai importantă dintre acestea este secţiunea „Ţară invitată”. La ediţiile anterioare au participat, în 2005, Franţa, avându-l ca reprezentant pe Gèrard Depardieu, în 2006 Portugalia, prin Nicolau Breyner, iar în 2007 Italia, prin Fabio Testi. Anul acesta, la propunerea ICR Madrid, atenţia organizatorilor s-a oprit asupra României.
În cadrul Zilei României vor fi proiectate filmele „Un cartuş de Kent şi un pachet de cafea” de Cristi Puiu, „Visul lui Liviu” de Corneliu Porumboiu, „Megatron” de Marian Crişan şi „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile” de Cristian Mungiu. Prezenţa românească va fi marcată, de asemenea, prin diverse momente festive, spectacole folclorice susţinute de Ansamblul „Românaşul” din Madrid sau degustări de vinuri şi produse culinare româneşti. (Tudor Cristian)
The image “http://www.lasolana.es/ciudad/turismo/imagenes/acontecimientos/cine.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

Niciun comentariu: