vineri, iulie 04, 2008

Societatea Naţională de Cruce Roşie din România, la moment aniversar


The image “http://www.nevazatoribrasov.ro/images/crr.gif” cannot be displayed, because it contains errors.
Societatea Naţională de Cruce Roşie din România sărbătoreşte 132 de ani de activitate şi istorie umanitară, informează un comunicat de presă al instituţiei, remis AMOS News.
The image “http://www.romanialibera.ro/foto/92/91304/art_91304_1.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

La 4 Iulie 1876, se infiinta Societatea "Crucea Rosie" din Romania, prin hotararea Principelui Ghica de organizare a unei societaţi de ajutor pentru militarii raniţi pe campul de lupta. Regina Maria, patroana Crucii Rosii Romane la incepul secolului XX, a fost una dintre personajele care au marcat fundamental evolutia acestei organizatii unice in Romania.

http://www.crucearosie-sector4.ro/img/Voluntari/voluntarii.jpg

Activa in Razboiul de Independenţa, in Primul si al Doilea Razboi Mondial, prezenta alaturi de cei in nevoie - oameni afectaţi de marile epidemii care au lovit ţara, de cutremurele din 1940 si 1977, de secetele din Moldova, de inundaţiile din anii 1970 si cele care au urmat, Crucea Rosie a reusit de fiecare data, cu sprijinul voluntarilor, sa vina in ajutorul celor mai vulnerabile persoane.

"Misiunea Crucii Rosii Romane, a fost mereu umanitara, dorindu-si sa contribuie la alinarea suferintei si la protejarea celor aflati in dificultate. Mulţumim astazi, tuturor celor care, de-a lungul a 132 de ani de istorie, au sprijinit prin acţiuni de voluntariat activitatea Crucii Rosii!", a declarat presedintele Societaţii Naţionale de Cruce Rosie din Romania, doamna Mihaela Geoana.

The image “http://www.gardianul.ro/pics/size2/93050_pic.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

In toate filialele din ţara, ziua de 4 iulie va fi marcata prin diverse acţiuni: baluri caritabile, tombole, spectacole de teatru, muzica sau dans, cross-uri, jocuri pentru copii. Alte zeci de voluntari sarbatoresc cei 132 de ani de activitate umanitara prin munca: vor fi prezenti in strada distribuind apa, vor masura tensiunea persoanelor interesate, vor oferi ajutor si ingrijire persoanelor afectate de canicula, se vor deplasa la domiciliul persoanelor varstnice pentru a le oferi sprijin psihologic si pentru a le ajuta sa-si faca cumparaturi.

In Bucuresti, peste 100 de voluntari din cele sase sectoare, sarbatoresc ziua Crucii Rosii Romane in parcul Herastrau – Zona Expo Flora incepand cu ora 10.00. Acţiunile voluntarilor bucuresteni includ demonstraţii de prim ajutor, simulari de interventie in caz de dezastre naturale, jocuri educative pentru copii, concursuri de desen pe asfalt, grafitti, jocuri energizante, concurs de triciclete, biciclete si role, expoziţie de fotografii din istoria Crucii Rosii.

Mai multe amănunte despre Crucea Roşie puteţi afla pe : http://www.crucearosie.ro/

Niciun comentariu: