vineri, ianuarie 25, 2008

Devenim sclavii UE


Adrian Năstase spune clar şi tare un mare adevăr, un adevăr ocolit de toţi reprezentanţii României. Politica bancară a Europei are intenţia de a înrobi populaţia.
Realitatea TV:
Adrian Năstase iese la rampă cu declaraţii publice inedite în care foloseşte expresii de genul "rămân cu creditul în mână" sau "nu v-o tragem în România". Întrebat la News Fm de ce europenii par dezinteresaţi de situaţia din ţara noastră, fostul premier spune că decizia de a lua România şi Bulgaria "înăutru" a fost una strategică.
"Băieţii ăştia spun: bă, dacă voi nu vreţi să vă uitaţi şi la sertarele alea cu bani, foarte bine... că noi oricum nu v-o tragem acolo în România", a spus Adrian Năstase. "Vă vindem produse de larg consum, v-am trimis băncile noastre şi vă îndatoraţi acolo şi deveniţi până la urmă sclavii noştri pe o perioadă lungă de timp", a mai spus acesta.
Fostul premier i-a încadrat în categoria sclavilor şi pe americani: "N-au curaj să-şi înjure şefii, pentru că - dacă îi dau afară de la serviciu - rămân cu creditul în mână şi trebuie să se sinucidă"
Tot Adrian Năstase spune şi care vor fi consecinţele, dacă autorităţile de la Bucureşti nu ştiu să gestioneze relaţia cu europenii. "O să rămânem la discreţia acestor băieţi şi papagalii de la noi, care nu pricep despre ce e vorba, vor sta liniştiţi la soare din când în când şi se vor juca în nisip cu Monica Macovei, care când e imaculată, când e dezimaculată", a spus Năstase.



Nu pot decât să aplaud curajul domnul Năstase. Aştept şi alţi membrii ai organizaţiilor instituţiilor româneşti să dezavueze acţiunile ascunse ale politicii mondiale.
Cred că de zece ani tot spun cui mă ascultă că sistemul bancar, mai ales creditul de consum, este o metodă facilă de înrobire. Mi se răspunde, invariabil, cu superioritate, că sunt retrograd, că acest domeniu bancar este motoul economiei. Eu le repet că un credit nu trebuie făcut decât în condiţiile în care beneficiind de credit poţi scoate un profit mult mai mare decât costul creditului. Întotdeauna discuţia se termină indecisă.

Chiar dacă nu este vorba de Jose Manuel Barroso ci de Aline Barros & Cia, cred că mesajul european pentru România este sintetizat în acest clip (titlul se traduce, din câte am înţeles, prin a ţopăi, inspirat pentru a descrie săltăreaţa politică românească):

3 comentarii:

Anonim spunea...

nimic nou cu sclavia, multinationalele, etc... plus complotul mondial impotriva romaniei si al locuitorilor ei (ei da, e locuita; si ce?) dar e de admirat efortul lui adrian nastase de a vorbi si altfel decat in dulcea limba de lemn atat de draga mancatorului de seminte mioritic. teama imi e sa nu devieze de la lemn la suburban, poate-poate mai ciupeste ceva din electoratul altui personaj de marca din politichia romaneasca.

Anonim spunea...

Sistemul creditelor este bun, nu te face sclav. Daca nu este inteles atunci da, se ajunge la dependenta. Este implicata insa si practica unor metode corecte de catre banci. Ce se practica acum in Ro este CAMATARIE nu sistem de credite. Rate de interes care variaza constant dupa cum vrea banca, oameni care vor sa imprumute mai mult decit pot plati, clauze ascunse in contractele de imprumut-toate duc la neintelegere si eventual camatarie. Folosit corect si decent, sistemul de credit poate fi in folosul bancii(se fac bani din interes) si in interesul celui care imprumuta-ajutor financiar pe o perioada determinata.

Bibliotecaru spunea...

Atunci când iei un împrumut care costă 100 milioane şi profitul este 200 milioane, atunci întreprinzătorul rămâne în buzunar cu 100 de milioane. Atunci când ei un credit de consum de exemplu pentru un PC, ai un credit de 5 ani la care plăteşti o dobânda de 60% iar peste 5 ani ai un PC cu o valoare reziduală de 10%.
Cam la fel este si in cazul unei ţări. România ia acum credite de consum, nu-i foloseşte pe ceva care aduce profit. România ajunge să se îndatoreze şi să muncească pentru a plăti credite fără a fi obţinut nici un rezultat. Acum mâncăm mai bine cu o balanţă dezechilibrată iar peste 10 ani ne va fi de 10 ori mai rău. Acest model de sclavie este des întâlnit în lume. Priviţi politica americană în ţările subdezvoltate sau politica rusă în aceleaşi ţări.