joi, ianuarie 31, 2008

Ion Iliescu NEWZ


Ion Iliescu a participat, în direct, la News FM, în emisiunea "Live! cu Anca Florea", cu două declaraţii. Fostul preşedinte se pare că a început să recunoască o normalitate a partidelor politice, în acest caz, o normalitate a PSD. Despărţindu-se de răspunsul pompieristic combinat cu spunerea de lemn care nu spune nimic concret, domnul Ion Iliescu dovedeşte resurse politice cu totul noi.
Preşedintele onorific al PSD nu este mulţumit de evoluţia din ultimii ani a Partidului Social Democrat. Fostul lider al formaţiunii m-a surprins atunci când a comentat nefavorabil faptul că, deşi în 2004 PSD a câştigat alegerile parlamentare, cu un scor mai bun decât cel al întregii Alianţe PNL - PD, în ultimii 3 ani partidul a scăzut drastic în sondaje. Este practic recunoaşterea unui prost management al capitalului politic, o cădere pe care nu este asumată astăzi de nici un membru al Partidului Social Democraţilor.

Ion Iliescu a surprins şi prin recunoaşterea deciziilor politice cu efect negativ luate de PSD în anul trecut. Domnia sa a enumerat introducerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Tăriceanu şi susţinerea referendumului de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu.

Poate că astfel de momente de linişte a spiritului şi lipsă de încrâncenare politică ar trebui să fie mai dese. Poate că politicienii ar trebui să pomenească mai des despre greşeli alături de împlinirile perioadei în care au guvernat destinele ţării.
Domnule Iliescu, sunteţi pe un drum al omului politic modern şi acest lucru este, probabil, un model pentru colegii domniei voastre de partid. Tot înainte!

6 comentarii:

Anonim spunea...

Eu cred ca I.I. este totusi un dulau batran si chiar daca, inconjurat de catelandrii de diverse calibre, ceea ce in final ramane tot o jigodie se numeste.
PS. Regret, dar eu nu accept, nu iert si nu ma ma pot impaca cu asasini.

Bibliotecaru spunea...

Important nu este ce face Ion Iliescu de acum încolo ci mesajul pe care îl dă celorlalţi lideri politici şi, evident, membrilor simpli de partid. Eu nu am ce să-i reproşez lui Ion Iliescu pentru că nu sunt (nu mai sunt) sigur că altul în locul lui făcea ceva mai bun. Prea sunt dezamăgit de toţi şi de toate. Acum se vede că stânga şi dreapta... totuna.

Anonim spunea...

Bibliotecarule te aprob este adevarat ai dreptate ,sunt scirbit de toata clasa politica partitocratica corupta,,somnul natiunii romane a nascut monstri acestia ``

Anonim spunea...

Eu il consider criminal, asasin sau complice la asemenea actiuni, si pana acum nu a dovedit prin nimic ca nu avea incotro si ca spre binele natiei si-a asumat el povara crimei , sa zicem cam in felul ijn care si-a asumat-o Iuda ca sa se implineasca Scripturile

O persoana aflata in serviciul comandat ori al unei puteri straine distrugatoare intotdeauna pentru Romania, ori in serviciul comandat al unor borfasi si criminali, ori in serviciul comandat al orgoliului si megalomaniei diavolesti(in sensul de foarte bine camuflata) nu se poate bucura de increderea mea pana la o proba contrarie irefutabila.

Probabil ca daca nu era el (convin ca dupa 1991), am fi fost in alt punct istoric desigur mai bun.
Nu pot sa te coving de asta si poti sa crezi ca el a fost omul providential, tocmai el care a indeplinit ca si Brucan care ne-a prognozat o intarziere de 20 ani.

Bibliotecaru spunea...

Şi eu regret că la acele alegeri de început de deceniu nu a ieşit preşedinte Ion Raţiu (deşi în acea vreme eram mai aproape de gândire de liberali decât de ţărănişti), dar nu sunt convins că istoria noastră ar fi fost alta dacă dreapta ar fi luat puterea.

Anonim spunea...

Da, eu am votat atunci la partide cu liberalii si la presdentie cu Ion Ratiu.
Nu, poate ca aveam razboi civil si era chiar mai rau caci astia nu au dat nimic real de buna voie au mimat doar ori puterea la de-al de mine insemna ca ei nu vor mai jefui nepedepsiti.
(vezi mortii de dupa 21 decembrie, vezi mineriadele(inainte de Stoienesti misunau agenti rusi prin valea Jiului), vezi Tg Mures, vezi 322, vezi Consiliul Superior al Mag., vezi CC etc)
Si nu era dreapta, erau cei care intelegeau ce e capabil comunismul si bratul sau inarmat securitatea.