luni, ianuarie 21, 2008

Întâlnirea Directorului SRI cu Directorul NOS


În perioada 19-21 ianuarie a.c., Directorul Serviciului Român de Informaţii (SRI), domnul George Cristian Maior a avut o serie de întâlniri cu Directorul Oficiului de Securitate al NATO (NATO Office of Security-NOS), domnul Michael Turner Evanoff şi doamna Brigite Austin, Director adjunct al aceleiaşi structuri.

În cadrul acestor întâlniri, oficialităţile au discutat despre pregătirea şi organizarea Summit-ului NATO de la Bucureşti, din luna aprilie, precum şi despre participarea Serviciului Român de Informaţii la asigurarea măsurilor de securitate ce se impun pentru un asemenea eveniment. De asemenea, au fost vizitate şi evaluate principalele locaţii şi facilităţi ce vor fi puse la dispoziţia NATO de către SRI.

Vizita oficialilor NOS se înscrie în contextul procesului de evaluare a stadiului pregătirii Summitului NATO din România şi a relaţiilor parteneriale de cooperare dintre serviciile de informaţii din cadrul Alianţei.

Oficiul de Securitate al NATO este structura din cadrul Organizaţiei Nord Atlantice responsabilă de coordonarea, monitorizarea şi implementarea politicii de securitate a acesteia. Directorul acestei structuri este conslierul pe probleme de securitate al Secretarului General şi preşedinte al Comitetului de Securitate al NATO.

Niciun comentariu: