marți, ianuarie 22, 2008

Abusus non tollit usum


(Abuzul nu include folosinţa)
Scriam ieri despre faptul că PD-L solicită desene animate non-violente. Astăzi citesc pe MEDIAFAX următorul articol:Steven White, General Manager AXN pentru Europa Centrală a declarat, marţi, în cadrul şedinţei Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), că serialul de desene animate "Veveriţe sinucigaşe" nu va mai fi difuzat, ultimul episod, prezentat în 10 ianuarie, fiind catalogat drept o "greşeală".
Reprezentantul AXN a declarat, în cadrul şedinţei de marţi a Consiliului Naţional al Audiovizualului, că problema privind conţinutul violent al desenelor animate a fost identificată de AXN în 5 ianuarie, ultimul episod, difuzat pe 10 ianuarie, fiind catalogat drept o "greşeală".
Steven White, General Manager AXN pentru Europa Centrală, a precizat că desenele animate fac parte dintr-un pachet achiziţionat şi că nu erau destinate difuzării. Cu toate acestea, potrivit AXN, seria "Veveriţe sinucigaşe" a fost difuzată pentru a umple spaţiile publicitare.
"Aveam nevoie de mici interstiţii pentru a umple spaţiul destinat publicităţii şi pe care nu puteam să-l acoperim. Acesta e motivul pentru care am introdus calupurile de desene animate, de câte un minut. Ne cerem scuze pentru această greşeală", a spus Steven White.
"De multe ori, când se cumpără programe, există unul sau două programe pe care vrei să le cumperi, dar pentru a le putea achiziţiona, trebuie să cumperi şi celelalte programe incluse în pachet. Desenul animat a fost cumpărat la pachet. Ne pare foarte rău că s-a ales programul greşit pentru difuzare".
"Dacă astfel de probleme se mai întâmplă, există posibilitatea restricţionării accesului postului AXN în România. Este păcat că un post care nu ne-a creat astfel de probleme, ne-a adus în această situaţie", a afirmat Răsvan Popescu, preşedintele CNA.
Potrivit CNA, postul AXN a difuzat, în decembrie, de 55 de ori episoade din seria de desene animate "Veveriţele sinucigaşe", dintre care, de 31 de ori, înainte de ora 22.00.
Membrii CNA au hotărât, marţi, trimiterea unei a doua notificări către Ofcom, care va include şi episoade din seria "Veveriţe sinucigaşe".
CNA a hotărât, pe 17 ianuarie, notificarea postului AXN, a Ofcom-ului, principalul for de reglementare în domeniul audiovizual din Marea Britanie, şi a Comisiei Europene cu privire la conţinutul violent al desenelor animate "Suicidal squirrels/ Veveriţe sinucigaşe".

Aşa da rapiditate de decizie. Acum putem dormi liniştiţi violenţa copiilor a fost rezolvată. Nimic altceva nu va mai tulbura liniştea castă a minţilor de copii. Şi această linişte se va transmite atunci când va veni vremea şi copiilor lor, şi copiilor copiilor lor, şi acum în şi în vecii vecilor cât oameni vor exista pe pământ.
Să fim serioşi. Este un început, trebuie continuat şi cu restul materialelor violente.

Niciun comentariu: