luni, ianuarie 28, 2008

Christodoulos


ROMPRES anunţă stingerea din viaţă a Arhiepiscopul Atenei şi al Întregii Elade, Christodoulos astăzi dimineaţa, la vârsta de 69 de ani, după o lungă suferinţă din cauza unui cancer la ficat. Şeful Bisericii Ortodoxe Elene a murit la reşedinţa sa din Atena, în jurul orei locale 05:00. În ultimele săptămâni, arhiepiscopul Cristodulos a refuzat orice spitalizare, iar ca urmare starea de sănătate i s-a agravat.

Să nu uităm că în Grecia Biserica este încă legată de stat, arhiepiscopul fiind un post foarte important. Christodoulos a fost una din cele mai populare figuri din Grecia şi a condus destinele Bisericii Elene timp de un deceniu.

Grecia intră în doliu pentru 4 zile, iar înmormântarea va avea loc joi. Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Greceşti are la dispoziţie 20 de zile pentru alegerea unui nou patriarh.

Un comentariu:

pescarusul argintiu spunea...

Sa ne alaturam fratilor eleni intru ortodoxie si sa ramanem macar pentru un minut intr-o atitudine incarcata de respect si compasiune pentru disparitia Arhiepiscopului Christodoulos.
Credinciosii greci trec in aceste grele momente prin conjuncturi asemanatoare celor prin care au trecut credinciosii romani la data de 30 Iulie 2007, cand Prea Fericitul Patriarh Teoctist ne-a parasit, rapus de un stop cardiac survenit in urma unei controversate interventii chirurgicale. Acum cei doi s-au intalnit in nemarginire si vor veghea de acolo ca lumea imperfecta in care traim sa fie mai buna.
Dumnezeu sa-l odihneasca !