marți, ianuarie 22, 2008

Interimarul penibil al Justiţiei


Domnul Meleşcanu a înţeles că-l frige mână dacă scoate castanele altora din foc.
R O M Â N I A

M I N I S T E R U L J U S T I Ţ I E I
DEPARTAMENTUL DE COMUNICARE
22 Ianuarie 2008
COMUNICAT
Ministrul interimar al justiţiei, domnul Teodor Viorel MELEŞCANU, şi-a preluat funcţia cu intenţia clară de a respecta legea în toate împrejurările şi rămâne consecvent acestui deziderat, inclusiv în privinţa procedurii care trebuie urmată în cazul celor opt foşti şi actuali miniştri pentru care a fost cerută declanşarea procedurilor legale pentru începerea urmăririi penale. Ministrul Justiţiei nu cenzurează actele Preşedintelui României, nu a dorit şi nu doreşte să tergiverseze sau să blocheze cererile înaintate de către şeful statului, ci numai respectarea procedurilor, aşa cum sunt prevăzute de Legea nr.115/1999 privind răspunderea ministerială. Teodor Meleşcanu îşi înţelege atribuţiile de natură administrativă care derivă din lege şi precizează că va respecta întru totul independenţa magistraţilor care lucrează la cazurile respective. Ministerul Justiţiei a făcut cunoscut faptul că, la documentaţia care însoţea cererile de declanşare a procedurilor legale pentru începerea urmăririi penale, trimisă ministrului justiţiei în data de 16 ianuarie a.c., trebuiau ataşate şi dosarele cauzelor. Administraţia Prezidenţială a afirmat, în interpretarea proprie, faptul că dosarul cauzei este format numai din documentele constituite la Preşedinţie şi trimise ministrului justiţiei în data de 16 ianuarie a.c., respectiv cererea Preşedintelui României, referatele procurorilor de caz şi ale procurorilor şefi ai structurilor de parchet, toate în original. Având în vedere această situaţie, domnul Teodor Meleşcanu a dispus trimiterea către organele competente a documentaţiei primite de la Administraţia Prezidenţială în data de 16 ianuarie a.c. şi face, în mod public, menţiunea că ministrul Justiţiei îşi declină orice fel de responsabilitate în cauză. Documentele au fost trimise Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Direcţiei Naţionale Anticorupţie în ziua de 22 ianuarie 2008.

Eu nu cred ca domnul Meleşcanu să aibă nici cea mai mică justificare. Dacă am înţeles eu din primul moment că nu are dreptate, un simplu cetăţean care priveşte la TV şi atât, ce să mai vorbesc de un absolvent al unei Facultăţi de drept. Domnule Meleşcanu, primiţi astăzi de la mine bila de penibil.

4 comentarii:

Anonim spunea...

"...domnul Teodor Viorel MELEŞCANU, şi-a preluat funcţia cu intenţia clară de a respecta legea..." - de ce menţiunea?
1) s-a îndoit cineva, mãcar la preluare?
2) cunoaşte cazuri în care cineva sã fi avut altã intenţie?
Scuze, dar când mã oblig sã nu înjur dau în retorice.
Aştept, totuşi, demisia (iar vorbesc prostii)!

Bibliotecaru spunea...

Probabil că suntem o ţara în care şi interimarii îşi dau demisia. :)
Mai are câteva zile, nici nu ştiu câte au rămas, probabil două săptămâni.

pescarusul argintiu spunea...

Stau si ma intreb de ce domnul TM a mai plecat de la pastorirea Ministerului Apararii, daca nu e dispus sa gaseasca rezolvari la problemele stratificate in "n" stive din justitie ? A fost cumva sarcina de serviciu pe linie de partid trasata de la varf si nu putea fi refuzata ? Pacat, sacrificul facut a fost formal si neintemeiat.
In tot cazul sunt departe vremurile cand era minstru de externe in guvernarea PSD-ista, de atunci parca verticalitatea caracterului sau a cunoscut multe si nebanuite transformari...
Subscriu si eu la bila ta de penibil si ii lipesc si eu pe usa cabinetului sau bulina rosie taiata pe diagonala, in semn ca nu vor avea loc prea curand asteptatele miscari structurale menite sa faca ordine in justitie !

Alta remarca ar fi ca multe palcuri de vizitatori au inceput sa-ti cutreiere blogul in ultimul timp, astfel ca pragul de bilant cu numarul 10000 a fost depasit cu multa usurinta si fara efort. La cat mai multe perechi de ochi cu priviri curioase, atintite spre acest spatiu ! :)

Anonim spunea...

Iar dacã ce scrie dna Pora aici: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-2230441-comisia_europeana_transmis_lui_melescanu_dea_drumul_avizelor.htm este si adevãrat, eu votez ... Patapievici!