joi, ianuarie 29, 2009

Anticonstituţionalism


Am adus aici articolele 6 şi 29 al Constituţiei Române:

ARTICOLUL 6 - Dreptul la identitate
(1) Statul recunoaste si garanteaza persoanelor apartinand minoritatilor nationale dreptul la pastrarea, la dezvoltarea si la exprimarea identitatii lor etnice, culturale, lingvistice si religioase.
(2) Masurile de protectie luate de stat pentru pastrarea, dezvoltarea si exprimarea identitatii persoanelor apartinand minoritatilor nationale trebuie sa fie conforme cu principiile de egalitate si de nediscriminare in raport cu ceilalti cetateni romani.


ARTICOLUL 29 - Libertatea constiintei
(1) Libertatea gandirii si a opiniilor, precum si libertatea credintelor religioase nu pot fi ingradite sub nici o forma. Nimeni nu poate fi constrans sa adopte o opinie ori sa adere la o credinta religioasa, contrare convingerilor sale.
(2) Libertatea constiintei este garantata; ea trebuie sa se manifeste in spirit de toleranta si de respect reciproc.
(3) Cultele religioase sunt libere si se organizeaza potrivit statutelor proprii, in conditiile legii.
(4) In relatiile dintre culte sunt interzise orice forme, mijloace, acte sau actiuni de invrajbire religioasa.
(5) Cultele religioase sunt autonome fata de stat si se bucura de sprijinul acestuia, inclusiv prin inlesnirea asistentei religioase in armata, in spitale, in penitenciare, in azile si in orfelinate.
(6) Parintii sau tutorii au dreptul de a asigura, potrivit propriilor convingeri, educatia copiilor minori a caror raspundere le revine.

Pentru o mare parte din români numărul fiarei este ceva de un rău tangibil. După cum aţi observat, şi eu am ezitat să-l scriu, el este însă în articolele din presă. Ceea ce întreb eu este... nu este o încălcare a Constituţiei ca statul să-i oblice pe oameni, pentru că nu este ceva facultativ, să fie identificaţi după un document respins de o parte din cetăţeni pe criterii religioase?


Patriarhia cere lamuriri despre pasapoartele biometrice
Ziua - Joi, 29 Ianuarie 2009

-- Si ea (fiara) ii sileste pe toti, pe cei mici si pe cei mari, si pe cei bogati si pe cei saraci, si pe cei slobozi si pe cei robi, ca sa-si puna semn pe mana lor cea dreapta sau pe frunte. Incat nimeni sa nu poata cumpa­ra sau vinde decat numai cel ce are sem­nul, adica numele fiarei, sau numarul numelui fiarei. (Apocalipsa, 13:16-17).
Biserica Ortodoxa Romana a solicitat Directiei Pasapoarte sa spuna in ce masura datele cuprinse in viitoarele documente de calatorie in strainatate nu aduc atingere libertatii si demnitatii persoanelor. Pornind de la cuvantul parintelui Iustin Parvu, de la Manastirea "Petru Voda" din Neamt, teologi respectabili invoca folosirea Numarului Fiarei intr-un "plan demonic" ce ar duce la dictatura globala. Centrul National Unic de Personalizare a Pasapoartelor Electronice a inceput sa produca noile tipuri de pasapoarte la inceputul acestui an. Incepand cu 31 decembrie 2008, Romania poate emite pasapoarte electronice in conformitate cu Regulamentul nr. 2252/2004 al CE, privind standardele pentru elementele de securitate si elementele biometrice integrate in pasapoarte si in documente de calatorie emise de statele membre. Conform OUG nr. 94/2008, personalizarea pasapoartelor electronice se realizeaza de catre CNUPPE, care functioneaza in structura Directiei Generale de Pasapoarte a MAI. Initiativa a generat numeroase proteste si controverse, pornindu-se in special de la conotatii religioase cu trimitere la pasaje biblice vechi de doua milenii, care fac o conexiune intre temutul "numar al Fiarei", 666, si masuri luate la scara planetara pentru inrobirea totala a fiintei umane. "Patriarhia Romana a solicitat Directiei Pasapoarte din cadrul MAI lamu­riri privitoare la pasapoartele biometrice si in ce masura datele cuprinse in acestea nu aduc atingere libertatii si demnitatii persoanelor", a comunicat, ieri, Biserica Ortodoxa.
Biserica cere oprirea "vanzarii sufletelor"

"Nimeni din Guvern nu s-a gandit sa supuna aceasta tema dezbaterii publice, ca o problema de etica cetateneasca sau de etica biometrica a tehnologiei moderne, asa cum s-ar cuveni unei tari democratice, la care se pare ca suntem doar figuranti. Propun ca implementarea cip-urilor biometrice sa fie amanata, pana ce aceasta problema va fi dezbatuta public", a spus preotul profesor Mihai Valica, de la Universitatea "Al. I. Cuza" din Iasi. Pornind de la cuvantul parintelui Iustin Parvu, de la Manastirea "Petru Voda" din judetul Neamt, care cerea "poporului ortodox" sa nu permita introducerea acestui tip de document, au avut loc numeroase luari de pozitie, pana la strangerea de semnaturi in sprijinul ideii de organizare a unei dezbateri publice pe tema amintita. "In spatele acestui sistem de insemnare a oamenilor, de codare si stocare a datelor de identificare se ascunde o intreaga dictatura, un intreg plan demonic, prin care de buna voie iti vinzi sufletul diavolului. Insemnarea oamenilor, ca pe vite, este primul pas al unor alte masuri luate pentru controlul absolut al fiintei umane. Dragii mei, dupa cum proorocesc Sfintii Parinti, primirea acestui semn este lepadarea noastra de credinta (...) Nu primiti acest insemn diavolesc care va rapeste ceea ce va apar­tine dreptul la identitate, dreptul la unicitate si originalitate, al fiecarei fiinte umane!", solicita parintele Iustin Parvu, care si-a argumentat pozitia intr-un interviu amplu pentru ziarul ZIUA. "Cine are pricepere sa socoteasca numarul fiarei; caci este numar de om. Si numarul ei este sase sute saizeci si sase", se spune in Apocalipsa. Codul 666 este "numar de om", oricare ar fi el si reprezinta o structura genetica cunoscuta de mii de ani, din momentul scindarii evo­lutiei genetice a programelor de ingi­nerie genetica, respectiv a conflic­tului dintre Dumnezeu si Satana. Numarul de om nu are nici o legatura cu ADN-ul somatic, ci exclusiv cu ADN-ul energetic informational, dupa cum inter­preteaza analistii acestei teorii. Proteste de strada Coalitia Impotriva Statului Politienesc anunta doua actiuni stradale de protest fata de introducerea documentelor de identitate cu cip biometric si instaurarea controlului total al mijloacelor de comunicare electronice. Prima demon­stratie va avea loc duminica, 1 februarie 2009, intre orele 12.30 si 14.30, in Bucuresti, la Crucea de la poalele Dealului Patriarhiei, in Piata Unirii. A doua manifestatie de protest va avea loc miercuri, 4 februarie 2009, intre orele 12.30 si 14.30, in Bucuresti, Piata Victoriei, in fata sediului Guvernului Roma­niei. "Coalitia saluta initia­tiva ziarului ZIUA, de a contesta la Curtea Constitu­tionala, prin Avocatul Popo­rului, Legea 298/2008 si reafirma ca va actiona de asemenea pentru desfiin­tarea acestor acte anti-con­stitutionale si pentru pro­tectia drepturilor cetate­nilor romani in fata abuzu­rilor statului". (Victor RONCEA) Adrian-Nicolae POPESCU
(sursa: Ziua, http://www.infoportal.ro)


Sinodul BOR va lua in discutie problema pasapoartelor biometrice
29-01-2009
http://www.gardianul.ro/upload/2009/01/news_img_128588_95453.jpg

De aproape doua saptamani, o zgomotoasa dezbatere psiho-emotionala framanta societatea romaneasca, producand frisoane si temeri in randul multor concetateni, de parca problemele social-economice care ne afecteaza existenta cotidiana nu ar fi de ajuns. Este vorba despre introducerea noilor pasapoarte biometrice, masura care pare a genera, dincolo de posibile consecinte de securitate si libertate ale individului, si un prim pas spre insemnarea cu pecetea fiarei apocaliptice – 666 -, dupa cum sustin unii credinciosi. Nu suntem in masura sa apreciem noi, acum, daca ultimul aspect al disputei este intemeiat sau nu, daca in spatele chestiunii se afla interese obscure etc., dar ceea ce este sigur, problema a provocat tulburare in randul populatiei. Cu atat mai mult, cu cat disputa a scos in fata doua autoritati morale incontestabile - parintele Iustin Parvu (foto) de la Manastirea Petru Voda din judetul Neamt si parintele Arsenie Papacioc de la Manastirea Techirghiol din judetul Constanta -, a antrenat numele unui Mitropolit - IPS Teofan al Moldovei si Bucovinei - si implicarea calugarilor romani de la Schitul Lacuri de pe Sfantul Munte Athos, Asociatiei Ziaristilor si Editorilor Crestini, a unor specialisti din Ministerul Administratiei si Internelor, a unor reputati teologi etc. Mai mult, in cateva zile numai s-a constituit chiar si o Coalitie Impotriva Statului Politienesc, care a trecut la treaba, organizand manifestatii impotriva introducerii acestor noi documente de identitate, dezbateri, proteste si actiuni judecatoresti. Proteste oarecum similare s-au desfasurat si in Grecia (unde autoritatile au renuntat deocamdata sa introduca respectivele pasapoarte), Rusia si Serbia.In urma situatiei create, Patriarhia Romana s-a sesizat si ea si a dat dat publcitatii un comunicat in care se arata: “În legatura cu opiniile exprimate în dezbateri publice si pe diferite site-uri referitoare la problema pasapoartelor biometrice, precizam urmatoarele: Biserica Ortodoxa Româna nu aproba initiative particulare si de grup, fara consultarea si binecuvântarea ierarhului locului, care provoaca mai mult tulburare decât sa clarifice problema. În vederea formularii unui punct de vedere oficial, în cadrul sedintei Sfântului Sinod din zilele de 25-26 februarie 2009, Patriarhia Româna a solicitat Directiei Pasapoarte din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor lamuriri privitoare la pasapoartele biometrice si în ce masura datele cuprinse în acestea nu aduc atingere libertatii si demnitatii persoanelor umane.”
Dumitru Manolache
(sursa: Gardianul, http://www.infoportal.ro)

NUMĂRUL NUMELUI FIAREI

Motto: "Dumnezeu este o persoană şi El caută persoana. Dumnezeu are un nume şi El îl cheamă pe om după numele său. Vrăjmaşul Său, fiara apocaliptică, dimpotrivă, nu are nici un nume, ci un număr: 666. Acesta este cel care schimbă numele în numere. Iar atunci când omul încetează de a mai fi partenerul dialogului personal cu Dumnezeu, el devine un număr, aşa cum sunt prizonierii din lagăre, puşcăriaşii din puşcării, personalul unei fabrici; omul devine o funcţie, precum maşinile pe care le construieşte. Omul este utilizat după numărul pe care îl poartă şi nu mai este chemat după numele său, ca o persoană cu voinţă proprie". (Igazio Sanna - Die Anthropologie der Postmoderne und das christliche Gewissen", în Studia Moralia 40/ 2002, pag. 323)

Cărţile de identitate cu cod de bare înseamnă, pecetluirea cu "numărul numelui fiarei" (Apoc. 13. 17) Marea apostazie a vremurilor ce stau să vină şi pecetluirea cu numărul 666, semnul Antihristului, au darul de a provoca grave probleme de identitate şi conştiinţă religioasă creştinilor ortodocşi.

Ideea acreditată de către unii, cu ştiinţă sau din ignoranţă, că simbolul 666 reprezintă doar un banal număr, ca multe altele, fără nici un conţinut ascuns şi că eliberarea unor documente de identitate integrate, care să conţină atât actul de identitate, cât şi permisul auto, cadrul bancar, asigurarea medicală, etc. constituie un factor de stabilitate şi o mai facilă abordare a unor servicii sau oferte de piaţă, precum şi mesajul transmis cu insistenţă că noile cartele de identitate nu reprezintă nici un risc, nici în ceea ce priveşte libertatea individului, nici în ceea ce priveşte căderea acestuia din harul lui Dumnezeu, reprezintă o modalitate perfidă de a adormi conştiinţele creştinilor şi a-i categorisi pe cei ce trag un semnal de alarmă în privinţa ameninţărilor care planează asupra omenirii drept alarmişti, fanatici, sau în cel mai bun caz exaltaţi care dezvoltă diverse "teorii ale conspiraţiei".

Cert este că guvernele naţionale acţionează în direcţia eliberării unor de identitate, într-un format impus pe plan internaţional, fără a ţine cont de protestele societăţii civile sau ale Bisericii (vezi cazul Greciei, Ukrainei, dar şi a SUA şi a altor state) promulgând legi care au un singur scop - pecetluirea cu "numărul numelui fiarei" (Apoc. 13. 17) şi transformarea omului într-un număr.

Pentru susţinerea acestor afirmaţii vă prezentăm un fragment din cartea ing. Mircea Vlad .

"Numele este chipul fidel, oglinda fiinţei umane".

"Numele de familie este icoana identităţii mele trupeşti ,iar numele primit la botez îmi pecetluieşte sufletul cu o identitate creştină. "(.) Se cuvine aici să facem o paranteză, explicând ce înseamnă pentru un creştin să aibă pe buletinul de identitate numărul 666. După cum ştim, buletinul se eliberează în urma semnării lui de către posesor. Semnătura reprezintă totala acceptare de către acel individ a datelor înscrise, despre dânsul în document.

Aşadar, eu certific prin semnătura mea faptul că informaţiile respective mă descriu în totalitate, mă reprezintă, iar numele care este trecut în buletin este numele meu real. De aceea semnez, căci mă identific întru totul cu cel descris prin datele buletinului. Să analizăm puţin numele unei persoane. Numele este chipul fidel, oglinda fiinţei umane. Simpla menţionare a numelui reprezentă individul în totalitatea lui, trup şi suflet.

De altfel, chiar numele are două componente care se raportează la cele două mari structuri ale persoanei. Astfel, numele de familie este icoana identităţii mele trupeşti, îmi arată originea, apartenenţa la un anumit arbore genealogic stabilit prin legătura de sânge între generaţii. În schimb prenumele îmi este dăruit la botez. Este identitatea mea spirituală, oglinda sufletului meu. Prenumele nu se adresează trupului, ci se identifică cu însuşi lăuntrul meu, mă reprezintă sufleteşte. Tocmai de aceea mi se dă la botez, care este o adâncă taină a spiritualităţii creştine.

De fapt, numele primit la botez îmi pecetluieşte sufletul cu o identitate creştină. Pentru aceasta pruncii primesc nume de sfinţi. Aceşti sfinţi, datorită legăturii tainice spirituale cu pruncul prin intermediul numelui, vor fi protectorii lui de-l lungul vieţii. De aceea este greşit ca la botez să se dea nume inexistente în calendarul creştin ortodox, întrerupându-se astfel legătura unei tradiţii tainice. Numele de botez este, deci, identitatea sufletului meu. Când voi fi pomenit la rugăciune, la Sfânta Liturghie de pildă, preotul va şopti în taină doar numele meu de botez (şi în nici un caz codul numeric sau alte simboluri cifrice - n.red.), deoarece Biserica este o comunitate a sufletelor, iar Sfintele Taine lucrează prin har tocmai această mântuire a sufletului, asigurând trecerea în veşnicie. În plus, primind la botez un nume, eu mă identific şi cu calitatea de creştin.

Ce înseamnă creştin? Înseamnă, aşa cum spune molitfelnicul, a te lepăda de satana şi de toate lucrările lui, trăind o viaţă în Hristos şi având ca scop final tocmai această veşnică unire cu Hristos. Pentru aceasta ritualul botezului prevede, înainte de primirea numelui, lepădarea conştientă - la prunci lepădarea are loc prin mijlocirea naşului - de diavol şi acceptarea conştientă a lui Hristos ca Domn şi Stăpân la vieţii mele, eu devenindu-i supus şi, prin urmare, purtându-I pecetea: crucea, Sfânta Mirungere, un nume de creştin şi însăşi rânduirea mea în tagma creştinilor, a robilor lui Hristos. (.)

Oare câţi dintre noi suntem cu adevărat conştienţi de însemnătatea numelui nostru, având în vedere uşurinţa cu care ni-l punem pe tot felul de documente, garantând astfel cu însuşi sufletul nostru adevărul celor scrise în actele respective? Să nu uităm că vom avea de dat un răspuns pentru orice rea întrebuinţare a darului primit la botez.

"Ce înseamnă a avea numărul 666 pe buletin"

După cum se ştie, noile cartele de identitate nu vor purta numele scris în detaliu, ci codificat sub forma unui număr denumit Cod Numeric Matricol Unic (CNMU). Acest cod îmi este atribuit mie şi mă va însoţi toată viaţa. Are deci calitatea de nume. Aşadar , oriunde în lume, în momentul folosirii cartelei, scannerul va afişa codul meu personal (adică numele meu codificat, identitatea codificată a sufletului meu) şi comparând cu datele existente în memorie, mă va recunoaşte sub toate aspectele personalităţii mele.

Însă acest cod numeric, CNMU, pentru a putea fi uşor citit de echipamentele electronice, este codificat în sistem bar code. Dintre toate tipurile de bar code, iniţiatorii programului de îndosariere au ales cel mai controversat, mai răspândit şi mai rău famat tip de codificare: EAN-13, cod care cuprinde invariabil în structura sa, indiferent de identitatea persoanei, numărul 666.

Aşadar, noul meu cod va fi alcătuit din două părţi: una este codificarea identităţii mele, a numelui meu, deci a sufletului meu, iar celălalt este codificarea lui 666. Deschizând însă Cartea Apocalipsei, vedem la capitolul 13 că 666 este "un număr de om", deci codificarea unui nume de om - numele lui antihrist!

Totodată, Scriptura numeşte numărul 666 uneori "semnul fiarei", alteori "numele fiarei", iar alteori "numărul numelui fiarei". Citind însă cu atenţie versetul 17, observăm fără dificultate că toate aceste calităţi sunt echivalente. "(.) decât numai cel ce are SEMNUL = adică NUMELE fiarei = sau NUMĂRUL NUMELUI fiarei" (Apoc. 13. 17).

Deci lucrurile sunt limpezi: 666 are valoare de NUME: numele lui antihrist! Se referă oare la arborele lui genealogic, fiind deci partea a numelui? Nu, deoarece Scriptura spune că va fi din seminţia lui Dan (Fac. 49. 16-17).

Este oare un nume creştin? Fiind antihrist nu poate fi creştin, ci cu totul satanic. Aşadar, la identitatea sufletului meu (reprezentată de codul meu personal) este adăugată identitatea sufletească a unei fiinţe satanice, luptătoare împotriva Domnului şi Stăpânului meu. Este sufletului meu cu o străină, de care mă lepădasem la botez, când primisem adevărata pecete: pecetea Duhului Sfânt. Acum depinde de mine însumi ce pecete voi alege ca reprezentativă pentru sufletul meu.

Că trebuie să aleg, nu există îndoială, căci "ce învoire este între Hristos şi veliar?" (II Cor. 6. 15). Deci, dacă eu încă mă consider creştin şi doresc mântuirea, va trebui să aleg. Astfel, dacă voi semna noul buletin şi-l voi accepta, înseamnă că voi accepta în sufletul meu, în identitatea mea, numele lui antihrist, mă voi identifica cu el şi deci voi primi în sufletul meu duhul lui! Iar aceasta este lepădare de Hristos!

Consecinţa? Îndată harul de la botez mă va părăsi, stingând în mine roadele Duhului Sfânt şi ştergându-mă automat din cartea vieţii veşnice. În schimb, voi putea , cu ajutorul cartelei, de toate facilităţile vieţii acesteia trupeşti, devenind rob de bună voie la "stăpânitorului lumii acesteia".

De altfel lucrurile devin foarte clare dacă ne gândim că, într-o lume în care controlul identităţii va deveni regulă generală singurul lucru pentru care nu voi putea întrebuinţa cartela este pomenirea mea de la Sfânta Liturghie.

Aşadar Dumnezeu vrea să mă identific cu numele dăruit de El. în rest, diavolul mă vrea identificat cu el însuşi ori de câte ori voi întrebuinţa vreun lucru material al acestei lumi. În acest scop deja şi le-a ştampilat pe toate cu numele său (prin intermediul bar code), pentru ca să nu rămână numic material care să nu-i aparţină. Acum însă, prin eliberarea acestor buletine, va deveni stăpân şi pe sufletele noastre, cu liberul nostru consimţământ, punându-şi pecetea pe suflet prin intermediul reprezentării materiale a acestuia: numele, sau (codul matricol unic).

Să sperăm din tot sufletul că intervenţia aceasta să fie deplin înţeleasă de cititori, evitându-se astfel erori grave de genul: "eu voi primi buletinul cu 666, dar nu-mi pasă, ci fac o cruce pe el, merg la biserică şi-mi zic rugăciunea". Trebuie înţeles clar că simpla acceptare (de bună voie) a numărului 666 (în orice reprezentare a sa!) pe identitatea proprie înseamnă lepădare de Hristos şi, implicit, moartea veşnică! Totul depinde de liberul nostru arbitru".

(sursa: http://www.gandsislovaortodoxe.mirem.ro/)

De ce nu lasă aceşti domni libertatea oamenilor de a avea credinţa că numărul fiarei pe un act de identitate nu le este spre binele lor. E un sacrificiu atât de mare să nu ne însemne ca pe vite?

2 comentarii:

Anonim spunea...

ce poveste da ma tem sa nu fie reala ca se zice si in biblie ca lumea incepe sa se care dar eu nu as vrea dar dak lumea e din ce in ce mai rea la un moment dat creka o sa dam coltul cu totu si se va distruge terra dar nui nici o problema ca ne mutam pe marte ca tot se aude ca e un pik de aer :))

Anonim spunea...

ce chestie antihrist e chiar adevarat? cine vb cu mine las id cmtb_micheline_14 ast ma numesc mihaela