sâmbătă, ianuarie 31, 2009

Premiera CNDB


"You should know that he drank like an old whale" - spectacol creat si interpretat de Alexandra Pirici
de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 28 ianuarie 2009

Alexandra Pirici, una dintre cele mai sarmante prezente feminine ale scenei bucurestene de dans, revine cu o noua lucrare pe scena Centrului National al Dansului din Bucuresti. Premiera piesei “You should know that he drank like an old whale”, in coregrafia si interpretarea Alexandrei Pirici, va avea loc vineri 30 si simbata 31 ianuarie, de la orele 19.30, în sala Ronda a CNDB.

"Un solo inspirat si seducator, in care corpul interpretei deschide o bucla de timp captivanta, din interiorul careia tisnesc miscari si imagini desprinse parca dintr-un film documentar despre un intreg secol de dans." (Mihai Mihalcea)

”Ceea ce urmeaza nu este un text explicativ. L-am gasit dupa ce terminasem solo-ul si l-am ales ca introducere pentru ca enunta, intr-un mod mai articulat decit as fi facut-o eu, poate, ceea ce identific a fi premiza piesei.” (Alexandra Pirici)

“In general nu fabricam povesti doar pentru scena. O facem tot timpul, ca un fel de rutina zilnica. Fabricam povesti despre noi folosindu-ne pe noi ca personaj principal. Incercam sa dam sens actiunilor noastre, si gasim motivele pentru care ne comportam intr-un fel sau altul. Producem aceste povesti despre propria noastra existenta in incercarea de a intelege cine sîntem si de ce facem (sau nu facem) ceea ce vrem sa facem. Exista impresia ca atunci cind ne “fabricam” un personaj, cu posibilitati si imposibilitati specifice, vietile noastre si rolul nostru în ele vor avea sens. Felul in care se dezvaluie personajul explica alegerile noastre sau dificultatile pe care le avem in a face acele alegeri. Incepem sa percepem insiruirea de situatii care formeaza viata noastra ca pe ceva inevitabil. Crezind in continuitatea acestui personaj si a traseului lui, ne putem imagina cum se desfasoara povestea. Incepem sa credem ca viata isi pierde “imprevizibilul” si urmeaza firul narativ al povestii pe care am construit-o.” United Sorry (Frans Poelstra & Robert Steijn)

Alexandra Pirici a absolvit Liceul de Coregrafie “Floria Capsali” si UNATC - secţia Coregrafie, iar in perioada 1997-2000 a fost bursiera la Scoala de Balet a Operei din Viena. Din 2005 Alexandra Pirici creeaza “In Bloom”, „Sprint” si „Show”. Urmare a unei selectii realizate de catre un juriu international Alexandra Pirici devine, timp de doua luni, artist in rezidenta la Tanzquartier Wien. In timpul acestei rezidente artistice creeaza „Not a life saving device”.

Lucrarile sale au fost prezentate in cadrul Balkan Dance Platform, Kanuti Gilde Saal –Talinn, Muzeul National de Arta – Bucuresti. Colaboreaza cu coregrafii Eduard Gabia, Florin Fieroiu, Ioana Macarie, Joe Alegado. Participa la workshopuri conduse de Joe Alegado, Mark Tompkins, Lisa Nelson, David Zambrano, Inge Kaindlsdorfer, Martin Sonderkamp, John Jasperse, Leah Stein, Brynjar Bandlien, Kombina Dance Company.

In 2007 Alexandra Pirici primeste un rol in filmul ”Youth Without Youth” regizat de Francis Ford Coppola.
(sursa: http://www.hotnews.ro)

Niciun comentariu: