vineri, ianuarie 30, 2009

Pensionarii bugetari de lux vor face boc!


Deşi nu a recunoscut că am cam dat-o în bară cu Ordonanţa de Urgenţă care interzicea cumulul de pensie şi salarii, deşi nu l-am auzit pe premier spunând că pensiile vin din Bugetul de Stat numai la cei cu pensii speciale nu şi la pensionarii obişnuiţi care au un fond special, domnul Emil Boc a făcut ceea ce trebuia să facă de la bun început, a delimitat peştii mari de cei mici şi le-a pus un gând de interdicţie numai celor mari. L-aş mai ruga pe domnul Boc ca să gândească actele legale prin prisma legalităţii şi nu numai a normalităţii. Dacă nu este normal ca la o sută de milioane pensie să ai şi un salariu, poate că nu este normal să ajungi la un miliard de euro în 20 de ani plecând de la bani de buzunar. Normal nu este, dar poate este legal. Domnia sa are dreptate, dar nu poţi face normalitatea dând zeci de legi care să se bată între ele, amendându-se una pe altele. Domnul Boc, cât timp are simţul măsurii, poate are rolul istoric de a redefini complet sistemul legal al României. Eu îi urez succes să facă acest lucru.

Guvernul va propune interzicerea cumulului pensie-salariu pentru "bugetarii de lux"
Guvernul va propune interzicerea cumulului pensie-salariu pentru
Guvernul va prezenta Parlamentului, în luna februarie, proiectul de lege prin care va fi interzis cumulul pensiei cu salariul de la stat în cazul pensionarilor şi bugetarilor "de lux", iar prevederile cuprinse în legi speciale vor fi clarificate prin legea salarizării unice, a afirmat premierul Boc.

"Nu am abandonat ideea de a reglementa cumulul pensiei cu salariul de la stat, pentru că nu este normal ca la o pensie de câteva sute milioane lei vechi să adaugi şi un salariu de alte sute milioane lei vechi", a spus Boc joi seara, la postul public de televiziune.

El a asigurat însă că ţinta urmărită de Guvern prin proiectul de lege privind interzicerea cumulului pensiei cu salariul de la stat nu este legată de categorii sociale precum actorii, medicii sau profesorii.

(sursa: http://www.mediafax.ro)

2 comentarii:

Anonim spunea...

cand se pune in aplicare legea privind cumulul pensiei cu salariul la bugetari, in tot sistemul de functionari publici este plin de securisti care au pensii exorbitante si salarii , iar cei care muncesc doar pentru o leafa ca functionari mor de foame din cauza acestor hoituri

Bibliotecaru spunea...

Personal nu cred că se va pune în vigoare... vin alegerile.