joi, ianuarie 22, 2009

dat veniam corvis, vexat censura columbas


Pe româneşte această floare de spirit cu marca Decimus Iunius Iuvenalis ar suna cam aşa:
critica este indulgentă cu corbii dar hărţuieşte porumbeii.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/eb/Juvenalcrowned.gif
(sursa wikipedia)

Romanii si bulgarii, ciorile care distrug Elvetia in viziunea extremistilor

Livio Hurzeler, ambasadorul Elvetiei la Bucuresti, a fost convocat la sediul Ministerului de Externe pentru a da explicatii despre afisele rasiste in care romanii si bulgarii sunt portretizati sub forma de ciori lacome, lipite in orase cu doua saptamani inainte de un referendum prin care elvetienii vor decide daca vor continua acordul pentru deschiderea pietei muncii cu cele 25 de state membre UE si extinderea acestuia si pentru muncitorii din Romania si Bulgaria.

Oficialii romani i-ar fi cerut ambasadorului ca Parlamentul elvetian sa se distantez public de afisele electorale ale partidului SVP, realizate impotriva extinderii liberei circulatii pentru cetatenii Romaniei si Bulgariei, potrivit unei publicatii germane, citate de Newsin. Nici un reprezentant al MAE nu a dorit sa comentze convocarea ambasadorului elvetian la sediul ministerului.

"Le-am spus autoritatilor romane ca aceste afise nu reprezinta in nici un caz pozitia oficiala a Elvetiei", a declarat ambasadorul, pentru Tagesschau.

Totusi, Hurzeler sustine ca ar fi "contraproductiv" daca Parlamentul elvetian ar interveni in aceasta dezbatere democratica. "O sa cunoastem pozitia cetatenilor la referendum. Nu se cuvine ca autoritatile sa intervina in aceasta dezbatere publica, distantand si mai mult electoratul de acest proces democratic", a explicat dipomatul elvetian.

In afisul partidului SVP, pe care se poate citi "Nu!", sunt reprezentate trei ciori mari si negre care sfasie cu ciocul mica Elvetie.(sursa: http://www.frontnews.ro)

Niciun comentariu: