joi, ianuarie 29, 2009

Investiţiile nu mai sunt dorite




Se poate sa fie zi...
Se poate sa fie noapte...
Se poate sa fie vara...
La fel cum iarna poate fi.

Nisipul sa fie ud
Iar marea un pic amara
Nisipul sa zgarie lin
Iar marea sa fie murdara.

Vrei soare, soare iti dau
Sau pielea ti-e ruda cu luna
Pe stanci daca vrei te sarut
Sau in apa...mi-e totuna.

Sa pot sa te aleg dintr-o suta
In ochi sa ai inima mea
Sa-ncerc sa ma ascund de iubire
Dar sa nu te mai
Sa nu te mai pot uita

Iar noaptea sa ai pielea uda
Insetata sa tragi din tigara
Pe mare se aude sirena
Al tau san imi mangaie mana.

Povestea merge mai departe
Ca vantul din Vama Veche...
Eu nu pot sa mai continui
Caci eu mi-am gasit pereche.

Povestea merge mai departe
Ca vantul din Vama Veche...
Eu nu pot sa mai continui
Saruta-ma in ureche.

Am plecat la Vama Veche
Ca sa imi gasesc pereche
Am ajuns la Vama Veche
Si sunt apucat de streche
Stau pe plaja-n Vama Veche
Si-am sarutul in ureche
Doar pe plaja-n Vama Veche
Noi totï vom avea pereche.
(Vama Veche - Vama Veche )

STRATEGIE Vacanţe pe litoral, vândute pe profil de turist
Proprietarii de cazinouri nu vor să meargă cu Elena Udrea la mare
de Elena HÎRŢAN | 29 IANUARIE 2009

Ministrul propune “segmentarea” ofertei: cazinouri pentru israelieni, spa-uri pentru spanioli şi plajă pentru nemţi

Elena Udrea, ministrul Turismului, a declarat pentru Gândul că planul de promovare a litoralului românesc cuprinde câteva strategii „personalizate” pe profilul turiştilor străini care vin la noi în ţară. „Turismul trebuie vândut pe componente. Piaţa din Germania este pretabilă concediilor de masă la plajă, punctele balneare sunt potrivite pentru Spania şi Franţa, iar divertismentul şi cazinourile, de regulă, sunt atractive pentru turiştii din Israel şi Italia. Acest program nu este inventat de mine, sunt idei care au existat, însă nu s-a făcut nici un pas concret. Vom discuta cu administraţia locală pentru a vedea dacă este fezabil acest plan, care aduce soluţii de creştere a sezonalităţii”, a explicat Udrea proiectul pentru litoral. Ministrul crede că aducerea cazinourilor pe litoral este o investiţie la care să se gândească proprietarii, iar dacă aceştia consideră că vor avea beneficii economice migrând şi către litoral, vor avea susţinerea necesară. Eventualele stimulente financiare acordate investitorilor trebuie analizate împreună cu Ministerul de Finanţe înainte de a fi făcute publice.

După toate aceste argumente aproape ştiinţifice, doamna ministru Udrea s-ar putea să aibă o mare surpriză aflând contraargumentele preşedintelui Asociaţiei Organizatorilor de Cazinouri din România, Sorin Constantinescu: „Planul acesta cu cazionurile e la fel de realizabil ca şi ăla cu Bucureştiul staţiune balneoclimaterică. De fapt, cred că este o prostie şi mai mare. Avem clienţi care vin în weekend cu avionul din Israel, Turcia sau Grecia, special ca să joace. La Marea Neagră cu ce-i ducem, aterizează în Mamaia? Cazinourile sunt pentru oameni bogaţi şi oamenii bogaţi merg în concediu în afara ţării. Nici dacă ne-ar scuti 10 ani de la plata tuturor impozitelor, nu ni s-ar părea un plan bun”, ne-a declarat aseară domnul Constantinescu.

http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/186/3927/3818061/1/resize-of-img111111-0644.jpg?width=800&height=600Ecoturism – pentru cei care iubesc spiritul liber

Ministrul Udrea a mai spus că litoralul este prielnic turismului pentru sănătate, care poate fi practicat pe lacurile din zonă, rămase de izbelişte de câţiva ani. „Noi nu putem construi nimic, însă trebuie să stimulăm folosirea resurselor naturale de pe litoral. Pot fi construite separat centre de tratament, iar cele incluse în hoteluri ar putea fi adaptate şi amenajate pentru bolnavi”, a declarat ministrul.

Udrea are în vedere şi construirea unor porturi turistice, necesare pentru a face legătura cu Delta Dunării. Acest gen de sejur este potrivit pentru turiştii care nu stau mereu la plajă şi trebuie să aibă mai multe opţiuni pentru vacanţă, traseele pe apă fiind una dintre acestea.

Cât priveşte Vama Veche, ministrul consideră că locul şi-a pierdut farmecul de altă dată, aşa că se gândeşte foarte serios să mute „vama” în altă zonă. „Acolo s-a construit haotic şi fără plan de dezvoltare urbanistică, este o civilizare greşită. Vama este pentru un anumit tip de turism, pentru cei care vor să fie aproape de natură şi care iubesc spiritul liber, un ecoturism. Am putea organiza o altă plajă, acolo unde nu au intrat buldozerele. Am avut câteva discuţii şi au existat propuneri să mergem înspre Limanu, Corbu sau Portiţa”, a mai declarat Elena Udrea. Ministrul va discuta proiectul cu administraţia locală în zilele următoare şi ulterior va prezenta soluţiile adoptate.

(sursă: elena.hirtan@gandul.info, http://www.gandul.info)
http://www.viladini-vamaveche.ro/Graphics/vama%20veche%20050.jpg
(sursa: http://www.viladini-vamaveche.ro)

Niciun comentariu: