luni, februarie 11, 2008

Evenimentul Zilei loveşte în mafia tenisului!


"După dezvăluirile EVZ, deconturile făcute pentru organizarea meciului de Cupa Davis cu Franţa au început să se micşoreze văzând cu ochii."
Care este, punctual, ceea ce reproşează Evenimentul Zilei?
Dacă, până ieri, oficialii Federaţiei Române de Tenis o ţineau una şi bună că bugetul pentru organizarea meciului de Cupa Davis cu Franţa, la Sibiu, depăşeşte 450.000 de euro (dintre care peste 280.000 de euro bani publici), acum federalii au început să scadă sumele. Deşi au solicitat guvernului alocarea a 300.000 de euro pentru acest eveniment, oficialii federaţiei de tenis au constatat acum că n-au putut cheltui nici măcar cei 200.000 de euro aprobaţi de executiv!
Pe devizul estimativ, aceşti bani erau justificaţi perfect, numai că, după ce „Evenimentul zilei“ a deconspirat deconturile „umflate“, lucrurile s-au schimbat. Ieri, de exemplu, şefii FR Tenis au aflat „cu surprindere“ că, de fapt, terenul de joc nu mai costă 37.000 de euro, cum era trecut în deviz, ci doar 25.000 de euro!

Domnilor de la Evenimentul zilei, domnule Marius Chican, când vă vine un zugrav în casă vă face un buget estimativ şi vă spune, vă costă cam... atât. La sfârşit, zugravul vă va uşura cu încă alţi câţiva bani, pentru că e un principiu de marketing. Suma e mică la început ca să vă tenteze.
Aici este pe dos, se cer bani să acopere absolut tot ce poate fi cheltuială. Dacă turneul este socotit estimativ la 250 de mii de euro şi de fapt costa în real 260 mii de euro, credeţi că nu se va mai ţine turneul? Se face astfel un deviz acoperitor şi se returnează ce nu s-a folosit. Devizul estimativ nu are nici o legătură cu decontul. Estimativ preţurile se caută pe internet, decontul se face pe facturi şi chitanţe. Decontul nu poate fi făcut decât după ce se cheltuiesc banii. Ce este atât de greu de înţeles?
Eu am rămas foarte mirat că l-aţi bănuit pe cei implicaţi în acest turneu că s-au bucurat la 10, 20 mii de euro. De ce nu nişte caltaboş?
Puteţi citi articolul complet la adresa: http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/394305/Deconturile-FR-tenis-intra-la-apa/

Niciun comentariu: