vineri, februarie 22, 2008

Geoană suspectat de joc dublu


Deşi aparent există o înţelegere între Mircea Geoană şi Adrian Năstase, Gardianul îl suspectează pe preşedintele PSD că ar face un act de prestidigitaţie, face pase false cu mâna dreaptă pentru a distrage atenţia de la mâna stângă.
Inainte de momentul adevarului care va fi reprezentat de Consiliul National din 22 februarie, in care se va decide viitorul politic al PSD, liderul Mircea Geoana recurge, in stilul caracteristic, la mici manevre si marunte deformari. Deputatul PSD Ion Stan a declarat ieri pentru „Gardianul“ ca motiunea de cenzura anuntata de Mircea Geoana nu a fost discutata in sedinta extraordinara de marti. Deputatul PSD a mai afirmat ca a fost foarte surprins de anuntul liderului PSD, care, la sfarsitul sedintei, sustinea ca oportunitatea depunerii unei motiuni de cenzura pe tema iesirii UDMR de la guvernare va fi analizata în cadrul Consiliului National. Stan nu a calificat acest anunt drept o diversiune, dar considera ca ideea e himerica, punand-o in legatura cu“jocuri“ politice in care PSD nu ar trebui sa se implice. In opinia lui Stan insasi procedura introducerii unei motiuni de cenzura care ar duce la anticipate ar face imposibila, din punctul de vedere al calendarului electoral, aceasta initiativa. Si deputatul PSD Vasile Puscas si-a exprimat scepticismul cu privire la ideea alegerilor anticipate, in conditiile in care alegerea colegiilor uninominale ar putea dura intre 6-9 luni. El a afirmat ca nu exista inca nicio decizie in acest sens, sfatuindu-si colegii de la Centru sa se concentreze mai degraba asupra strategiei pentru locale. Pe de alta parte, in blogul sau, Adrian Nastase a reclamat ieri mai multe nereguli care i-au fost semnalate de unii lideri din teritoriu cu privire la organizarea Consiliului National pentru a carui presedintie va candida vineri. “Zvonurile ciudate“ primite de Nastase se refera la eliminarea alegerii presedintelui de pe ordinea de zi, la aducerea de „invitati“ care sa voteze in locul membrilor absenti si la faptul ca mai multi membri nu au fost instiintati de convocarea sedintei. In acest context, secretarul general al PSD, Titus Corlatean, a precizat ca numai membrii Consiliului National pot participa si vota la aceasta reuniune, ei fiind alesi de congresul din 2006. Corlatean a admis ca a primit semnale ca unii membri nu au fost trecuti de sefii de filiale pe listele de delegati.

Un comentariu:

pescarusul argintiu spunea...

Daca este asa, acest lucru n-ar trebui sa ne mai mire, se stie doar ca de cele mai multe ori istoria s-a scris cu concursul nemijlocit al conspiratiilor, diversiunilor si al jocurilor la mai multe capete. Iar culisele politicii PSD par a fi curentate tocmai de astfel de simptome "unfair", desi se stie ca in orice joc sportiv sa te comporti cat mai "curat" si mai "fair play" e o conditie de baza...
Dar probabil ca politica autohtona nu mai este demult privita ca pe un sport de performanta, unde participantii ar trebui sa fie preocupati de autodepasirea limitelor si nu de lovituri sub centura administrate parsivesc.