Luni, 18 februarie a.c., ora 15.00 va avea loc, la Ministerul Economiei şi Finanţelor – sala 372, etaj 1, strada Apolodor nr.17, ceremonia de semnare a Acordului de finanţare dintre Guvernul României şi Fondul European de Investiţii (FEI) pentru Programul JEREMIE (Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises – Resurse europene pentru întreprinderile mici şi mijlocii) în România
În data de 18 februarie 2008, ora 15, a avut loc la sediul Ministerului Economiei şi Finanţelor semnarea Acordului de finanţare dintre Guvernul României, reprezentat de Ministerul Economiei şi Finanţelor, şi Fondul European de Investiţii (FEI), privind programul JEREMIE (Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises – Resurse europene comune pentru întreprinderile mici şi mijlocii) în România.
Acordul de finanţare a fost semnat din partea Guvernului României de către dl. Varujan Vosganian, Ministrul Economiei şi Finanţelor, iar din partea FEI, de către dl. Francis Carpenter, director executiv.
Acordul de finanţare reglementează colaborarea cu FEI în ceea ce priveşte implementarea programului JEREMIE în România, convenită în baza Memorandumului de înţelegere semnat în data de 23 ianuarie 2007, între Guvernul României, prin Ministerul Finanţelor Publice, şi Fondul European de Investiţii, aprobat şi publicat prin Hotărârea Guvernului nr.776/2007.
Prin acest Acord de finanţare, FEI este numit unic manager al programului JEREMIE în România, urmând ca această instituţie să asigure administrarea a 100 mil. EUR din sumele de prefinanţare primite de la Comisia Europeană din contribuţia Fondurilor Structurale şi de Coeziune la programele operaţionale, mai precis din fondurile Programului Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice” în vederea implementării domeniului major de intervenţie „Accesul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii la finanţare” din cadrul axei prioritare 1 - „Un sistem de producţie inovativ şi eco-eficient”.
Instrumentul financiar JEREMIE constituie o serie de acţiuni coerente menite să optimizeze utilizarea fondurilor europene pentru îmbunătăţirea accesului la finanţare al IMM-urilor prin instrumente financiare de tipul schemelor de garantare şi contragarantare, fonduri de capital de risc şi microcreditare. Produsele financiare vor fi oferite prin programul JEREMIE în condiţii de piaţă, încurajându-se astfel iniţiativa privată.
Prin instrumentul JEREMIE se va asigura un acces mai bun la finanţare pentru IMM-uri, contribuindu-se în mod semnificativ la stimularea antreprenoriatului, creşterea competitivităţii întreprinderilor şi crearea de noi locuri de muncă.
Autoritatea de Management care coordonează Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice” va colabora direct cu FEI în vederea implementării eficiente a operaţiunilor, cu respectarea reglementărilor naţionale şi europene aplicabile.
4 comentarii:
Buna seara! As dori sa va intreb de cine ar putea fi demarate astfel de proiecte, de catre banci? si care ar fii conditiile de selectie pentru a beneficia de finantare pe baza fondurilor structurale in vederea imbunatatirii accesului la finantare a IMM-urilor...va adresez o intrebare pentru un proiect(eu find studenta), deci daca nu e timp pentru raspuns inteleg!
Domnişoară, eu doar prezint ştirile nu le construiesc. :)
Vă pot da însă câteva relaţii şi vă pot spune unde să adresaţi întrebările dumneavoastră.
Puteţi citi un fişier PDF:
AICI
şi, dacă nu vă lămureşte pe deplin, aveţi şi adresa de email jeremie@eif.org unde puteţi adresa orice întrebare legată de acest proiect (în limba engleză).
VĂ mai recomand următoarele LINK-uri:
1
2
3
Nu în ultimul rând, vă puteţi adresa la adresele de email de pe această pagină pentru a solicita datele de la ministerul de finanţe.
În speranţa că v-am fost de folos, vă urez succes la proiect.
P.S., vă recomand să nu cereţi date oficiale de la persoane oficiale în mod anonim, este recomandat să vă daţi numele (sau măcar un nume la întâmplare) şi localitatea. S-ar putea ca oficiali să nu vă ia altfel în serios. Şi eu îmi dau numele atunci când solicit informaţii şi, de regulă, nu primesc nici măcar spam pe adresa de email folosită.
Aici nu este nevoie, dar în dialogul oficial se obişnuieşte acest mod de adresare, dintr-un motiv simplu, emailul dumneavoastră devine o petiţie care trebuie să primească răspuns conform legii.
Era o ora destul de tarzie si am omis sa ma prezint, Va multumesc pentru raspuns si ajutor :)
:) Aici nu este nevoie, după cum vedeţi, am şi lăsat posibilitatea de a fi anonim, vorbeam de situaţia în care doriţi trimitere unui email oficial. Din proprie experienţă, trimiterea anonimă a emailuri duce, de obicei, şi la lipsa unui răspuns. Vă sfătuiesc să adăugaţi, la final "aştept un răspuns, conform legii."
Trimiteți un comentariu