duminică, iulie 20, 2008

Boc: Situaţia de la Constanţa o rezolvăm cu grijă



Boc: Situaţia de la Constanţa o rezolvăm cu grijă (Imagine: Mediafax Foto)
Liderul PDL, Emil Boc, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că va rezolva „cu grijă” situaţia tensionată din filiala Constanţa, şi că nu va accepta ca vreo filială PDL să fie condusă de PSD sau de membri PSD paraşutaţi în PDL.

Emil Boc a susţinut că tensiunile din organizaţia PDL Constanţa vor fi rezolvate „cu grijă”.

„Vreau mai întâi să nu dramatizăm, să nu exagerăm o situaţie dintr-o organizaţie municipală din ţară. Dar nu voi accepta, nicăieri în ţară, ca vreo organizaţie de-a noastră să fie condusă de PSD sau de membri paraşutaţi din PSD în PDL”, a susţinut preşedintele democrat-liberal.

Întrebat de ce, totuşi, la şedinţa extraordinară, de sâmbătă, a fostei conduceri PDL Constanţa, au participat peste 300 de persoane, Boc a răspuns laconic: „Pentru că le place imnul PDL”.

Fosta conducere a filialei municipale Constanţa a PDL a decis, sâmbătă, într-o şedinţă extraordinară, demiterea Biroul Permanent Local Municipal interimar, invalidarea deciziei de dizolvare a vechiului Birou Permanent Local şi convocarea în regim de urgenţă a Consiliului de Coordonare Judeţean.

De asemenea, la şedinţa Consiliului de Coordonare Local (CCL) al organizaţiei municipale Constanţa a PD-L s-a mai votat, în unanimitate invalidarea deciziei Biroului Permanent Local de excludere din partid a zece membri printre care Dănuţ Moisoiu, Narciz Amza, Mădălina Popa – consilieri locali ai PDL, Remus Macovei, Mihai Bobe – preşedintele organizaţiei de tineret şi a altor cinci membri.

Aceste hotărâri vor fi comunicate Biroului Permanent Judeţean şi celui Naţional în termen de cinci zile.

Şedinţa a fost organizată de cei care au fost excluşi din partid în ultima lună şi jumătate, dar şi de membrii nemulţumiţi de noua conducere a filialei şi s-a desfăşurat la Teatrul Ovidiu din Constanţa.

În sală au fost prezenţi peste 300 de membri PDL care au arborat pancarde pe care scria "Noi suntem partidul", "Nu suntem trădători', "Nu excluderilor abuzive", "Nu traseiştilor politici", "Nu vrem funcţii, vrem respectarea statutului'.

Boc a mai spus că situaţia din filiala PDL Constanţa va fi analizată şi în şedinţa de luni a BPN.

Boc: PNL şi PSD au făcut "blat ordinar" şi urmăresc blocarea uninominalului

Boc: PNL şi PSD au făcut
Preşedintele PDL, Emil Boc, a acuzat, duminică, PNL-ul şi PSD-ul, că „au făcut un blat ordinar”, şi urmăresc blocarea uninominalului, propunerile de trasare a colegiilor în comisia parlamentară şi hotărârea de Guvern putând fi atacate de alte partide în contenciosul adminstrativ.

PNL-ul şi PSD-ul urmăresc blocarea aplicării legii votului uninominal. Un prim exemplu este faptul că, deşi termenul de delimitare a colegiilor era 19 iulie, comisia dominată de cele două partide nu a reuşit să facă acest lucru”, a declarat liderul PDL, Emil Boc.

El a mai spus că în propunerea comisiei parlamentare, de trasare a colegiilor, s-au încălcat prevederile constituţionale în mod vădit, pentru a da temei acelor partide care vor dori să atace în contenciosul administrativ hotărârea de guvern privind colegiile uninominale, şi să aibă câştig de cauză.

„Chiar nerespectarea termenului de 19 iulie constituie în sine un temei pentru atacarea în contenciosul adminsitrativ a Hotărârii de guvern, pentru că legea spune foarte clar că Guvernul, pe baza propunerii comisiei de cod electoral, poate emite hotărârea cu privire la colegiile uninominale”, a mai spus Emil Boc.

Preşedintele PDL a arătat că în acest moment „asistăm la un la un blat ordinar al PSD, PNL, împreună cu alte partide parlamentare, cu excepţia PDL, pentru a bloca votul unoniminal”.

Emil Boc a anunţat că PDL nu va ataca în contenciosul administrativ hotărârea de guvern privind delimitarea colegiilor uninominale.

„Apreciem că această formă a votului uninominal, chiar dacă nu este perfectă şi este produsul unui blat PSD-PNL, trebuie aplicată la alegerile următoare, reprezentând o formă de responsabilizare a parlamentarilor faţă de cetăţeni”, a mai spus Boc.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Cu ... grija il va rezolva si pe el, Sorin Frunzaverde de exemplu ;)
Se vor manca intre ei.... cam asa cu pedeleii vajnici in toate cele, cica ..
Sibilla
P.S. duminica de sarbatoare pe placul tau iti doresc, zambete si impliniri;

Bibliotecaru spunea...

:)
Mulţumesc la fel.