vineri, iulie 25, 2008

Confederaţiile sindicale şi asociaţiile patronale vor semna acordul cu Guvernul pentru majorarea salariului minim


Confederaţiile sindicale şi asociaţiile patronale vor semna astăzi, un acord cu membrii Executivului privind salariului minim brut lunar, informează un comunicat de presă al Executivului, remis AMOS News. Întâlnirea va avea loc începând cu ora 15.00, la Palatul Victoria.

Pe data de 16 Iulie primul-ministru, Călin Popescu-Tăriceanu a propus, în cadrul întâlnirii cu reprezentanţii confederaţiilor sindicale şi patronale, de la Palatul Victoria, majorarea salariului minim brut la 540 de lei începând cu 1 Octombrie 2008. Sindicaliştii au avut la dispoziţie 10 zile pentru a decide care va fi răspunsul lor la oferta făcută de Executiv.

Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a declarat atunci, că Guvernul a acceptat să opereze majorarea a salariului minim datorită faptului că s-a înregistrat o creştere economică record pe anul acesta şi că productivitatea muncii se află pe o pantă ascendentă deşi, inflaţia nu se încadrează în limitele propuse.

Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a mai spus că Executivul are în vedere creşterea accelerată a salariului minim pe economie până în anul 2014 astfel încat din 2014 salariul minim brut sa atingă în monedă naţională nivelul de 1325 de RON care va reprezenta 50 % din câştigul mediu salarial lunar. (AMOS News)

Niciun comentariu: