vineri, iulie 25, 2008

"Infanta: mod de întrebuinţare", la Festivalul Fringe de la Edinburgh


„Infanta: mod de întrebuinţare”, ultima piesă a Savianei Stănescu, în regia lui Vasile Nedelcu, se va juca la Edinburgh Fringe Festival, în perioada 31 Iulie–10 August. Spectacolele vor avea loc la ora 19,05, la The Counting House. Intrarea este liberă.
The image “http://agenda.liternet.ro/imagini04/infanta0.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.
(http://agenda.liternet.ro/)
Subiectul piesei este identitatea, moralitatea şi supravieţuirea femeii în secolul XXI. Oscilând între dragoste şi ură, o femeie încalcă graniţa fragilă dintre nebunie şi normalitate.

Rolul Infantei este jucat de Erika Blaxland-de Lange de la Pericles Theatre Company. Actriţa a mai interpretat: Stephano din „Furtuna” de Shakespeare, Nora din „Casa păpuşilor” de Ibsen, Martha din „Cui i-e frică de Virginia Woolf” de Edward Albee şi Strophe din „Iubirea Fedrei” de Sarah Kane.

Vasile Nedelcu a absolvit regia de teatru la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti. Spectacolul său „Visul unei nopţi de vară” de Shakespeare a fost selecţionat printre cele mai bune producţii ale anului 2002 la Festivalul Naţional de Teatru din România. În Marea Britanie a regizat: „Regele moare” de Eugène Ionesco, „Macbeth” de Shakespeare, „Platonov” de Cehov pentru Academia de Teatru Artemis şi „Peer Gynt” de Ibsen pentru Teatrul Glasshouse. Producţia sa „Crăiasa zăpezilor” de Hans Christian Andersen a câştigat Best Family Show la Festivalul Fringe de la Brighton în 2005.
Scriitoarea Saviana Stănescu trăieşte şi lucrează la New York. Piesele sale: „Să epilăm vestul” (New York Innovative Theatre Award), „Black Milk” (antologie de patru piese în engleză şi română), „Apocalipsa gonflabilă” (Premiul UNITER pentru cea mai buna piesă românească a anului 1999) s-au jucat în România, Statele Unite şi au intrat în circuitul teatral european. În prezent, Saviana Stănescu este rezident Women’s Project la New York State Council on the Arts şi la East Coast Artists.
Institutul Cultural Român sprijină participarea spectacolului „Infanta: mod de întrebuinţare” la Festivalul Fringe de la Edinburgh. (Tudor Cristian - AMOS News)

Niciun comentariu: