vineri, iulie 25, 2008

Oprescu - promisiuni la o lună de mandat


Noul edil al Capitalei este hotărat să continue reforma internă în Primăria Municipiului Bucureşti. Sorin Oprescu promite că va eficientiza activitatea departamentelor, cu care va colabora permanent.
„În mandatul meu va cădea un mit - acela că Bucureştiul este neguvernabil. Bucureştiul este un oraş guvernabil. Ideea de progres pentru acest oraş nu este moartă”, a afirmat primarul.

Într-un scurt bilanţ prezentat la o lună de la preluarea mandatului, Oprescu spune că a identificat sumele necesare pentru continuarea proiectelor de dezvoltare a Capitalei.

Nemulţumirea lui Sorin Oprescu se referă la faptul că nu poate răspunde mai repede nevoilor cetăţenilor datorită birocratiei.

Cât priveşte demisiile şi demiterile din Primăria Generală, edilul Capitalei a menţionat că reforma interna va merge în paralel „la fel de eficient, dar mai puţin vocal. Nu am fost trimis de bucureşteni la Primărie să îndrepte nedreptăţi făcând alte nedreptăţi”, a mărturisit edilul.

Cel mai ambiţios proiect prezentat de Oprescu de la preluarea mandatului este trecerea spitalelor în administrarea locală. Discuţiile cu Ministerul Sănătaţii au fost dematare şi există şanse reale ca propunerea să se materializeze, după modelul din educaţie.

Decizia care a starnit discuţii şi controverse a fost legată de reziliarea contractului cu firma Dalli privind parkingul în Capitală. (Oana Matei)


Sorin Oprescu începe reorganizarea Primăriei Generale
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat că va simplifica organigrama pe baza căreia funcţionează Primăria Municipiului Bucureşti. Oprescu a menţionat că o serie de departamente din cadrul instituţiei vor fi desfiinţate din cauza ineficienţei urmând a fi înfiinţate alte departamente.
"Apar altele mai puţin stufoase. Fosta organigramă a fost făcută cu o consultanţă străină. Dorim să obţinem eficienţă", a afirmat Oprescu.
Reorganizarea organigramei se va produce abia după un control ce va fi demarat săptămâna viitoare la toate direcţiile din cadrul primărieri. Edilul şef a menţionat că auditul financiar vizează verificarea modului în care au fost gestionate resursele Primăriei, dar va viza şi departamentul de resurse umane, acolo unde au fost semnalate o serie de plângeri din partea unor angajaţi.
De altfel, Oprescu a spus că o serie de directori din cadrul Primariei sunt verificaţi în aceste zile ca urmare a unor plângeri formulate de către o serie de angajaţi ai instituţiei, urmând ca un raport care să cuprindă o serie de concluzii să fie finalizat cât mai curând.
După preluarea mandatului de primar general de căre Sorin Oprescu, o serie de bugetari din cadrul Primăriei au depus sesizări din care reieşea că mai mulţi directori abuzau de funcţiile lor solicitând favoruri sexuale în schimbul promovărilor. (Cosmin BUHUŞ)

Primarul Capitalei este hotărât să rezilieze contractul cu Dalli
Primarul general, Sorin Oprescu, a anunţat că Primăria va continua procedura de reziliere a contractului cu firma Dalli, care administrează majoritatea parcărilor din Capitală.
"Dalli este în procedura de reziliere. Între timp s-au identificat şi alte nemulţumiri ale Primăriei în ceea ce priveşte contractul cu această firmă. De aceea, continuăm procedura de reziliere", a menţionat Oprescu.
Decizia Primăriei de a renunţa la serviciile acestei societăţi a fost luată încă de acum două săptămâni.
Primăria Capitalei înfiinţează un dispecerat pentru rezolvarea urgenţelor (Cosmin BUHUŞ)

Oprescu vrea un Bucureşti curat şi cu mai multe locuri de parcare
Primarul general, Sorin Oprescu, a afirmat că va face tot posibilul ca în acest mandat Bucureştiul să devină o capitală europeană, curată şi cu parcări suficiente chiar şi pentru taximetrişti.
Oprescu a menţionat că a avut deja o întâlnire cu societăţile care se ocupă de salubrizarea oraşului pentru a pune la cale o strategie privind curăţarea mai eficientă a oraşului.
"Am avut o înâlnire cu reprezentanţii firmelor de salubrizare şi am stabilit cum se va lucra în prima fază. Am discutat despre o serie de probleme printre care faptul că nu s-a produs aspirarea prafului de pe străzi şi spălarea tuturor indicatoarelor. Aceste firme au încheiat contracte cu primariile de sector şi în fiecare zi de vineri transmit ceea ce fac", a precizat Sorin Oprescu.
Edilul şef a afirmat că va face tot posibilul ca Bucureştiul să aibe şi suficiente parcări destinate taximetriştilor. La acest capitol, Oprescu a menţionat că deja au fost construite 58 de locuri noi de parcare pe Bulevardul Regiei, Bulevardul Timişoarei, Aviatorilor, Piaţa Leu, Şos. Vitan şi Şos. Pantelimon. (Cosmin BUHUŞ)
(AMOS News)

Niciun comentariu: