joi, iulie 17, 2008

Filme româneşti, selectate în competiţia de scurtmetraj la Locarno


Filme de Constantin Popescu şi Cătălin Muşat, selectate la Festivalul de la Locarno
"Ciobanul zburător" de Cătălin Muşat şi "Faţa galbenă care râde" de Constantin Popescu au fost selectate în secţiunea "Leopards of Tomorrow" - competiţia internaţională, dedicată filmelor de scurtmetraj, din cadrul Festivalului de la Locarno (6-16 august).

La secţiunea "Leopards of Tomorrow" s-au făcut remarcate multe nume importante ale cinematografiei, primele filme ale unor regizori precum Fatih Akin sau Laurent Cantet (câştigătorul Palme d'Or de anul acesta), rulând în cadrul acesteia, informează site-ul oficial al festivalului.

De asemenea, filmul Adinei Pintilie, "Balastiera #186" a fost selectat în secţiunea "Auteur Shorts", iar proiectul de lungmetraj al lui Adrian Sitaru, "Din dragoste cu cele mai bune intenţii", a fost ales să facă parte din secţiunea "Open Doors" a ediţiei cu numărul 61 a festivalului.

Secţiunea "Open Doors" este dedicată proiectelor cinematografice din ţările în curs de dezvoltare, iar la finalul workshop-ului, o parte dintre filme primesc ajutor pentru distribuţie sau producţie.

De asemenea, la această ediţie a Festivalului de la Locarno, pelicula "Mar Nero/ Marea Neagră", o coproducţie Italia, România, Franţa, concurează în competiţia oficială, în timp ce Cristi Puiu va face parte din juriul care va alege cel mai bun film de debut.Niciun comentariu: