joi, iulie 03, 2008

Protocol de colaborare între Ministerul Educaţiei şi CNA


http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/523/7576/2570005/1/cristian-adomnitei.jpghttp://www.ziare.com/_files/Image/news/271/270488_0803_rasvan_popescu.jpg

Ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, şi Preşedintele CNA, Răsvan Popescu, au semnat, astăzi, la sediul MECT, un protocol de colaborare, informează un comunicat de presă remis AMOS News.

http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/1/1706/868394/1/cna.jpg

Documentul prevede tipărirea unei broşuri care va valorifica rapoartele de monitorizare elaborate pentru CNA de cercetătorii Institutului de Lingvistică al Academiei, referitoare la limba română folosită la posturile de televiziune şi de radio.
Broşura va cuprinde cele mai grave greşeli de limbă identificate în discursul jurnaliştilor din audiovizual.
Este vorba de acele greşeli care, prin repetiţie, tind să devină normă, deşi reprezintă atentate flagrante la normele gramaticale şi de pronunţie ale limbii române.
În broşură se vor regăsi şi formele corecte, astfel încât profesorii să beneficieze de un auxiliar didactic util, care le va permite să demonstreze elevilor că nu tot ce aud sau văd la televizor are valoare de model.
Broşura va fi tipărită de Ministerul Educaţiei în număr de 50.000 de exemplare care vor fi distribuite în şcoli, biblioteci şcolare şi Centre de Documentare şi Informare. Cadrele didactice le vor putea folosi ca material didactic auxiliar în cadrul orelor, la disciplina „Limba şi literatura română” sau la cursul opţional „Competenţă în mass-media”. Broşurile vor putea fi utilizate şi în universităţi.
Protocolul de colaborare se bazează pe responsabilităţile complementare ale CNA şi MECT în ceea ce priveşte protejarea culturii şi a limbii române.

Niciun comentariu: