luni, februarie 23, 2009

Harry Tavitian la Bucureşti


Şi spune domnul Tavitian...
Creativ Jazz & Blues

Luni 2 martie ora 20.30 Bucuresti Hard Rock Caffe

Duo Harry Tavitian (pian, fluiere, voce) - Corneliu Stroe (tobe, percutie)

Concertul va dura o ora, fara pauza. Nu am mai fost pana acum la Hard Rock Caffe. Am intels ca nu ar fi probleme cu fumul. Este nevoie de rezervare!! - numarul de telefon si informatii despre adresa: http://www.hardrock.com/locations/cafes3/cafe.aspx?LocationID=467&MIBenumID=3

Creativ 30

Harry Tavitian pune, in 1979 la Constanta, bazele grupului Creativ cu care va castiga in 1980 premiul I pentru debut la Festivalul de Jazz de la Sibiu si va deveni promotorul jazzului de avangarda in Romania. Corneliu Stroe a fost cooptat in formatia Creativ in 1981. Intre anii 1985 - 2002, nucleul Creativului a fost tandemul Tavitian - Stroe. Aceasta formula muzicala a fost remarcata de-a lungul anilor, in special pentru comunicarea deosebita intre cei doi si de asemeni intre scena si public, pentru energia debordanta, spontaneitatea, umorul dar si pasajele de o mare tensiune dramatica.

In anii ’80 muzica Creativului era sincrona cu cea a avangardei jazzului european si a tendintelor de coagulare a scolilor nationale de jazz din Estul Europei, in ciuda izolationismului politic al Romaniei, a problemelor legate de neacordarea vizelor si imposibilitatea de a raspunde invitatiilor la festivalurile din Occident.

In 1985 si 1986 grupul Creativ scoate doua LP-uri la casa londoneza Leo Records. Fanii de jazz din Romania primesc vestea cu entuziasm, ca un semn al spargerii universului concentrationar al dictaturii Ceausescu. in Romania, primul LP al Creativului ("Creatiunea") va aparea de-abia in 1991.

Blog Harry Tavitian: http://blog.360.yahoo.com/blog-gzGG0oIzdLQD79EA6qmCHeKGyEA-?cq=1

2 comentarii:

Anonim spunea...

Eu am fost vinerea trecuta. E cam tare muzica da in rest e foarte placut.

Bibliotecaru spunea...

Există şi o documentare a evenimentului?