luni, februarie 18, 2008

Preşedintele, încă un proces


Iată că preşedintele va mai adăuga un proces celui de conştiinţă. Procesele acestea ar trebui să ducă de la un iniţio spre un finalis. De multe ori nu văd însă nici starea iniţială şi nici cea finală, se vede însă cu ochiul liber procesul. Românul spunea pe vremuri, "Baţi apa în piuă!". Doamne câtă apă!
Norica Nicolai il da in judecata pe Traian Basescu
Norica Nicolai, propusa de premierul Calin Popescu Tariceanu pentru functia de ministru al Justitei, a declarat ca il va da in judecata pe seful statului pentru ca prin refuzul numirii sale in aceasta functie, Traian Basecu i-a incalcat dreptul fundamental de a accede intr-o functie publica.
Presedintele Traian Basescu a refuzat sa o numeasca pe Norica Nicolai in functia de ministru al Justitiei pe motiv ca exista dovezi care ii pun la indoiala reputatia si moralitatea, precum incercarea de fraudare a unui vot in Senatul Romaniei, instrumentarea gresita a unui dosar penal si nerespectarea prevederilor legale in calitate de procuror, decizie considerata constitutionala de CCR, conform Realitatea TV.
Doi avocati o vor ajuta pe Norica Nicolai in procesul impotriva lui Traian Basescu
Norica Nicolai a declarat ca a apelat la ajutorul a doi avocati pentru a-l actiona in judecata saptamana viitoare pe presedintele Traian Basescu, in urma refuzului acestuia de a o numi la Ministerul Justitiei.
"Il voi da in judecata pe Traian Basescu, deoarece el nu are voie sa puna o eticheta pe cineva. Prin ceea ce a facut, el a demonstrat ca se situeaza mai presus de lege. Pentru ca nu te poti apara foarte bine ca si avocat, am apelat la serviciile a doi colegi, care vor introduce aceasta actiune impotriva presedintelui", a declarat vicepresedintele PNL sambata seara. Aceasta a adaugat ca nu va accepta alt post de ministru si ca nu doreste sa ii ofere vreo satisfactie presedintelui, care "practica totalitarismul in tara noastra".
In ce priveste modificarea Constitutiei, Norica Nicolai s-a declarat de acord. Modelul dupa care ar trebui sa fie alcatuita legea fundamentala este Constitutia Statelor Unite ale Americii, sustine senatorul PNL.
The image “http://www.adevarul.ro/usr/imagini/2292-129124-_noricanicolai_9975.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.
Judecatorii Curtii Constitutionale au publicat vineri motivarea deciziei referitoare la conflictul iscat intre presedinte si Norica Nicolai. Potrivit acesteia, presedintele poate refuza o singura data, motivat, numirea unui ministru, iar premierul este obligat sa desemneze o alta persoana. Reactia vicepresedintelui PNL la aceasta motivare a fost de a-l da in judecata pe Traian Basescu pe motiv ca ii sunt incalcate drepturile la tratament egal si la demnitate si onoare.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Referitor la actiunea (justificata, dupa parerea mea)a Noricai Nicolai cred ca merge zicala:" daca vrei sa ingropi o problema, rezolv-o in justiti romaneasca".Lia