... ori poate este doar de ochii lumii, la fel ca la licitaţiile trucate. S-a găsit un contra-candidat care va întregi victoria triumfală. Dar poate se va întâmpla ca la alegerile din PSD care au "eliberat" strigătul democratic şi au dus la alegerea cuplului Geoană-Corlăţean.
Bogdan-Alexandru Boza, membru PD-L Sector 1, a anunţat că vrea să fie contracandidat al Elenei Băsescu la funcţia de secretar general al OTPD-L, el precizând că, atât timp cât se vor vota persoane, nu proiecte, partidul va avea avea parte de "dinastii", "înscăunări" şi retrageri din motive personale.
Bogdan Boza, membru PD-L Sector 1, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că vrea să candideze la funcţia de secretar general al Organizaţiei de Tineret a PDL.
"Este mai mult decât o intenţie, este o exprimare de voinţă pe care am făcut-o, deocamdată nu în modul statutar, în sensul de depunere fizică a unei candidaturi. Acest lucru se va întâmpla vineri. Asta pentru că am o anumită reţinere faţă de eventuala zeloşenie a membrilor comisiei pentru organizarea alegerilor, că ar putea să introducă noi condiţii în privinţa candidaturilor, şi de aceea am preferat să o ţin destul de discret pe moment", a spus Boza.
Domnul Boza îşi dovedeşte curajul politic spunând lucrurilor pe nume. Principalul său mesaj în calitate de candidat va fi că atât timp cât se vor vota "persoane, nu proiecte", vor fi "retrageri din motive personale, înscăunări, dinastii". "Cred că, după 18 ani de la Revoluţia din decembrie, este trist ca într-o organizaţie de tineret să se întâmple aşa ceva", a adăugat el.
Potrivit lui Boza, alegerile la tineret au şi o miză pentru conducerea centrală a partidului: "Pentru seniorii partidului, organizaţia de tineret aduce 30% din voturile viitorului Congres naţional, deci asta e miza: controlul acestor voturi".
Boza a acuzat că "există un nucleu dur în BPN care are intenţia să îşi promoveze oamenii favoriţi".
"Avem preşedintele de facto al partidului, adică preşedintele ţării, care evident că încearcă să controleze organizaţia de tineret, pentru cele 30% din voturi. Acestea reprezintă un important atu în vederea negocierii unor funcţii. Adică: «Vreţi sprijinul meu la alegeri, eu am deja 30% din voturi»", a explicat Boza.
El a mai spus că numărul de voturi pe care îl va obţine, în raport cu numărul total de voturi exprimate la Congresul OTPD-L, va reprezenta gradul de democraţie din Organizaţia de Tineret.
În 7 februarie, Ştefan Pirpiliu a anunţat că, din motive personale, îşi retrage candidatura pentru funcţia de preşedinte al tineretului PD-L, singurul aspirant la acest post rămânând eurodeputatul Monica Ridzi, care este susţinută de Elena Băsescu, la rândul ei candidat unic la funcţia de secretar general.
Conducerea PD-L a decis să organizeze alegerile Organizaţiei de Tineret a partidului în zilelele de 23 şi 24 februarie.
Brusc alegerile din PD-L au devenit interesante.
Lumea ar putea să se întrebe de ce anume această organizaţie a sectorului 1 este atât de "apetisantă". Am să citez un articol din ziarul Gândul, un articol destul de vechi dar... încă foarte actual:Toti sunt membri ai organizatiei de Bucuresti a Partidului Democrat. Acestia au luptat pentru imaginea liderului lor de anul trecut, Traian Basescu, atat in campania electorala pentru alegerile locale, cat mai ales in lupta pe viata si pe moarte pentru castigarea puterii ca urmare a alegerilor generale si prezidentiale de la sfarsitul anului 2004. Drept recompensa, ei au primit, cum spuneam, functii-cheie in stat.
Evident, criteriul de selectie pentru demnitatile publice obtinute dupa alegeri nu a constat doar in truda din campania electorala, ci si in afacerile si averile acumulate de fiecare dintre aceste personaje in parte. In urma unui studiu aplicat asupra Organizatiei Sectorului 1 Bucuresti a Partidului Democrat, se poate observa ca 80 la suta din membrii importanti ai acesteia, prezentati pe site-ul organizatiei, detin functii-cheie in statul roman. Directionarea functiilor respective a fost facuta in urma unei selectii cat se poate de riguroase, in functie de specificul afacerilor pe care membrii PD sector 1 le-au derulat si inca le mai deruleaza.
Astfel, oameni de afaceri care se ocupa cu constructia de drumuri, autostrazi sau alte activitati conexe au primit functii in Ministerul Transporturilor sau in directii aflate in subordinea acestuia. Altii, care nu s-au multumit cu un post de ministru sau de secretar de stat, au ajuns in Parlamentul Romaniei. Toata lumea a fost satisfacuta si lupta acum pentru a-i oferi presedintelui controlul total asupra tuturor institutiilor statului.
La fel, el declara plasamente in trei fonduri de investitii private, a caror valoare nu este precizata, cum, de asemenea, nici cuantumul datoriilor pe care le are la nu este precizat. El a refuzat sa declare in clar chiar si veniturile salariale incasate anul trecut, singura precizare facuta de el fiind "conform fisei de calcul fiscale”. Secretomania lui Murgeanu este nu numai o incalcare flagranta a legislatiei privind declararea averilor, ci si o sfidare la adresa cetateanului.
Sursa: Gardianul, 26 Septembrie 2005
Un comentariu:
Bun gasit din nou in mijlocul confruntarilor acerbe de idei !
Ar fi minunat pentru bunul mers al politicii noastre sa se voteze "proiecte", nu "persoane", dar in aceasta clipa gandurile-mi aluneca brusc la epoca ceausist-comunista, cand presedintele-dictator isi punea odrasla in cursul anilor 80', pe mezinul familiei - Nicusor - intr-o functie similara de prim secretar al Organizatiei de tineret a Partidului Comunist Roman.
Este o similitudine aproape perfecta cu mentalitatea acelor vremuri, cand nepotismul era in plina inflorire, pentru a se garanta continuitatea puterii dinastice.
Desi in anul 2000 romanii au votat destul de derutati, dar inca optimisti "schimbarea", se vede treaba ca istoria se repeta. Si atunci la ce bun toate sacrificiile celor de buna credinta si cu constiinta curata ?!
Vreau sa sper ca dorinta tanarului membru PD-L Bogdan-Alexandru Boza este pornita hotarat dintr-o vointa sincera de a invinge cel mai bun, si nu doar o butaforie ieftina a teatrului politic.
Trimiteți un comentariu