joi, februarie 14, 2008

Păsărică minte-ţi şeful sau te du


Domnul Mircea Geoană speră că a descoperit o modalitate de instaurarea concordiei în PSD. Vin alegerile, pornesc şi foştii lideri spre senzaţia de conducere. Deocamdată nu sunt nemulţumiri pe faţă, dar nici campania nu a început.

Domnule Mircea Geoană se foloseşte şi de păsărelele care zboară razant deasupra cuiburilor de cuci, sau de curci, de la înălţime nu se vede foarte bine. Şi ce-i comunică aceste păsărele pe surse, pardon, pe bune? Îi spun că preşedintele Traian Băsescu şi-a adus aminte de tradiţiile dacice şi doreşte să se arunce de pe culme în valea cu ţepi, pardon, în valea cu lei... sau euro, merg şi dolarii. Absolut inexplicabil domnul Traian Băsescu ar urma să se retragă de la putere, cu un an mai devreme, pentru a putea să... de fapt nimeni nu ştie de ce.


Pentru domnul Mircea Geoană şi păsărica domniei sale, de sfântul Valentin comercial, american, dedic, cu număr totuşi, că nu e manea, următorul cântec. Domnule preşedinte al PSD, audiţie plăcută!

Am avut astăzi şedinţa Comitetului Executiv Naţional şi doresc să vă comunic deciziile pe care le-am luat. În primul rând, obiectivul declarat al partidului nostru este acela de a câştiga alegerile locale şi parlamentare, indiferent de momentul organizării acestora. Partidul Social Democrat consideră că regimul de dreapta Băsescu-Tăriceanu şi-a epuizat toate resursele de legitimitate Suntem într-un blocaj politic, instituţional şi constituţional, care deja afectează într-un mod grav bunul mers al societăţii, buna funcţionare a instituţiilor, nivelul de trai şi reputaţia internaţională a României. Scandalul politic permanent între palate afectează masiv populaţia României şi în acest moment, în care şi economia, şi socialul, şi politicul dau semne de epuizare, considerăm că a venit clipa ca lupta pentru putere dintre Palatul Cotroceni şi Palatul Victoria să permită deblocarea acestei situaţii.

Comitetul Executiv Naţional al partidului nostru a adoptat următoarele decizii:

1. Convocarea Consiliului Naţional al partidului nostru pe data de 22 februarie, cu aprobarea ordinii de zi pentru acest important moment de lansare a ofertei noastre şi de validare a structurilor statutare ale partidului.

2. Comitetul Executiv Naţional al PSD reconfirmă opţiunea fundamentală a partidului nostru privind organizarea alegerilor parlamentare din acest an, inclusiv în varianta alegerilor anticipate, în baza unui sistem de vot uninominal. Comitetul Executiv Naţional a mandatat grupurile parlamentare ale PSD să acţioneze ca până la finalul acestui luni, să putem să avem legea, aflată în dezbaterea Parlamentului, amendată, prin care toţi deputaţii şi senatorii, în toate colegiile uninominale să fie aleşi direct de către cetăţenii României. Facem un apel la cei care şi-au exprimat intenţia de vota un astfel de sistem, în principal PD-L şi PNL, dar şi alte partide parlamentare, să se alăture pentru a putea să finalizăm legea până la sfârşitul lunii februarie. Colegii lideri judeţeni ai Partidului Social Democrat au primit astăzi sarcina, din partea conducerii partidului, să procedeze neîntârziat la decupajul colegiilor uninominale, pentru a putea permite organizarea de alegeri parlamentare pe acest nou sistem de vot, oricând acest moment electoral ar putea să survină.

3. A treia decizie a Comitetului Executiv Naţional este legată de mandatarea conducerii partidului şi a grupurilor parlamentare să utilizeze instrumentele democratice care sunt la dispoziţia Parlamentului României pentru a contribui la soluţionarea crizei profunde, a paraliziei generalizate şi a haosului care s-a instaurat în România. Partidul Social Democrat consideră că liderii PNL şi cei ai PD-L, preşedintele Traian Băsescu şi premierul Tăriceanu, sunt cei care trebuie să găsească o soluţie la actuală criză politică, pe care au generat-o, o întreţin şi o amplifică. În condiţiile în care devansarea alegerilor parlamentare şi o eventuală cuplare a acestora cu alegerile locale ar putea să reprezinte o soluţie pentru ieşirea din criză, Partidul Social Democrat nu va ezita să se alăture unei astfel de decizii.

4. Comitetul Executiv al partidului nostru a aprobat şi mandatează grupul parlamentar din Senat cu depunerea unei moţiuni simple privind degradarea nivelului de trai din România.

5. Comitetul Executiv Naţional mandatează grupurile parlamentare PSD, în special cele din Camera Deputaţilor, pentru a finaliza iniţiativa legislativă privind aplicarea diferenţiată a TVA la produsele alimentare de bază. Totodată, grupurile parlamentare sunt însărcinate să solicite procedurile de formare a unor Comisii Parlamentare de Anchetă în cazul funcţionării şi al organizării Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură, unde sunt semnalate nereguli serioase şi întârzieri nepermise în atragerea fondurilor europene.

6. Comitetul Executiv Naţional îl desemnează pe domnul Miron Mitrea în funcţia de coordonator al campaniei pentru alegerile locale şi parlamentare.

7. Comitetul Executiv Naţional, la propunerea preşedintelui partidului, a decis crearea Comisiei Naţionale pentru Oferta Electorală, coordonate de domnii Dan Mircea Popescu şi Adrian Năstase.

8. Comitetul Executiv Naţional, ultima decizie a şedinţei noastre de astăzi, a desemnat-o în funcţia de secretar executiv pentru comunicare pe doamna deputat Olguţa Vasilescu.

Acestea sunt deciziile pe care partidul nostru le-a adoptat la această importantă întâlnire, la început de an electoral.

2 comentarii:

moshu49 spunea...

Bine cã l-ai pus pe Titi Botez (sper cã nu gresesc) la sfârsit si mi-a mai trecut.
Diversiune ordinarã! Mergea acum 15 ani. Dacã tine si azi bine, dacã nu o dãm pe ... pãsãricã!
Dacã cu trântirea guvernului (a câta?) n-a tinut cã nu vrea si nu vrea Tãriceanu sã-si dea "demisia de onoare" (!!!), hai sã mai prostim poulimea.
Eu nu pricep de ce-l mai acceptã pesedistii pe el în frunte?

Bibliotecaru spunea...

Este relativ simplu, fiecare partid are în frunte pe cel care e mai bun găştii. Dacă vă mai aduceţi aminte de Partidul Comunist din Rusia, avea în frunte un ideolog cu numele de Владимир Ильич Ленин, născut Ульянов, pe scurt Lenin, dar mâna de fier, "făcut din oţel" era Иосиф Виссарионович Сталин născut Джугашвили, pe scurt Stalin, care le avea mai puţin cu ştiinţa filozofică dar le avea mai mult cu revolverul în ceafă.
La fel şi la noi, în vârful partidului nu se află cel mai deştept ci cel care mai multă influenţă în partid, cel care are "revolverul mai mare". În acest moment Geoană convine grosului membrilor PSD, pentru că nu ştie să se impună şi fiecare face ce vrea. După plecarea cuplului de forţe Iliescu-Năstase, nu au fost dezertări din partid decât la vârf, câţiva parlamentari. Ce vor cei de la partide, simplu membrii, aceasta e întrebarea? Pe ei nu-i întreabă nimeni.