vineri, iulie 18, 2008

Şapte membri ai PDL Constanţa au fost excluşi din partid



Şapte membri ai PDL Constanţa au fost excluşi din partid
Şapte membri ai PDL Constanţa au fost excluşi din partid în urma unei şedinţe a Biroului Permanent Judeţean pentru că au iniţiat constituirea Consiliului de Coordonare Local, fapt considerat de conducerea filialei democrat-liberale drept abatere gravă de la Statutul partidului.

Liderul Organizaţiei judeţene a PDL Constanţa, Ion Popescu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că toţi membrii partidului care vor participa la şedinţa Consiliului de Coordonare Local de sâmbătă vor avea aceeaşi soartă.

"În urma zgomotului intens din ultimele zile pe tema convocării unui aşa-numit Consiliu de Coordonare Local, Biroul Permanent Judeţean s-a întrunit aseară (joi seară - n.r.) într-o şedinţă şi a analizat această situaţie, concluzionând că este una nelegală şi cei care au iniţiat acest demers nestatutar se situează în afara disciplinei de partid, iar faptele lor sunt în realitate abateri grave de la Statutul partidului", a declarat Ion Popescu.

Cei şapte excluşi din partid sunt Remus Macovei, fost secretar general al organizaţiei municipale, Mihai Bobe, fost preşedinte al organizaţiei judeţene de tineret, Marian Dobrea, Dan Diaconescu, Alexandru Crăciun, Dumitru Dună şi Vladimir Colţeanu, toţi membri care nu au deţinut funcţii de conducere în PDL Constanţa.

Conducerea organizaţiei judeţene susţine că cele mai multe persoane care au semnat pentru constituirea unui CCL nu au ştiut motivul adevărat al acelei şedinţei, ei afirmând că li s-a spus că în cadrul Consiliului Local de Coordonare va fi validat noul Birou Permanent Local, iar de fapt ar urma să fie reconfirmat în funcţie vechiul Birou, dizolvat la începutul lunii iunie pentru slabe rezultate în alegerile locale.

Ion Popescu este de părere că la Consiliul Local de Coordonare vor fi mai mult persoane din afara partidului, dar şi unii angajaţi ai lui Dănuţ Moisoiu, fost membru al PDL Constanţa. Liderul organizaţiei judeţene susţine că orice membru de partid va fi exclus în cazul în care va participa la şedinţa CCL de sâmbătă.

"Vor participa persoane care nu sunt membri de partid, probabil salariaţi ai domnului Moisoiu, probabil angajaţi ai regiilor şi societăţilor aflate în subordinea Consiliului Local şi Judeţean, acea masă de manevră folosită în permanenţă în campanie şi în astfel de momente, când PSD vrea să îşi impună punctul de vedere. Ceea ce se va întâmpla acolo nu va reprezenta interesele partidului, iar cei care participă fie nu sunt membri, iar dacă sunt, se vor situa în afara disciplinei de partid şi se vor lua toate măsurile statutare împotriva lor. Vrem să facem curăţenie în această organizaţie, niciun simpatizant sau apropiat al PSD nu va rămâne în PDL Constanţa", a afirmat Ion Popescu.

În data de 14 iulie, înainte de şedinţa Biroului Permanent Judeţean, la care urma să participe şi Elena Udrea, în timpul unei conferinţe de presă şi-a făcut apariţia în sală fostul secretar general al organizaţiei municipale a PDL Constanţa, Remus Macovei, care a anunţat convocarea Consiliului de Coordonare Local pentru data de 19 iulie. El a precizat că acest Consiliul de Coordonare Local va analiza rezultatele obţinute la alegeri şi că va fi propusă reconfirmarea în funcţie a fostului Biroul Permanent Local, dizolvat pe data de 5 iunie, în urma rezultatelor obţinute la alegerile locale. Remus Macovei a mai spus că a strâns 254 de semnături pentru convocarea CCL şi că există membri de partid nemulţumiţi deoarece au fost promovaţi în funcţii oamenii care nu au avut nicio contribuţie în timpul campaniei electorale.

Niciun comentariu: